Eerste lactosevrije melk en yoghurt verkrijgbaar in Nieuw-Zeeland

Een biologische melkveehouderij in het Nieuw-Zeelandse Southland beweert een doorbraak op de zuivelmarkt te hebben. Robin en Lois Greer van Retro Organics zeggen dat zij de eerste lactosevrije melk en yoghurt op de markt brengen.

Greer heeft al gesproken met de belangrijke retailer Foodstuffs. Het nieuwe product komt in speciaalzaken en biologische winkels in Southland, Dunedin, Christchurch en Auckland te liggen.

"Het belangrijkste is dat de producten lactose-vrij zijn. Nieuw-Zeelanders met lactose-intolerantie zouden niet ver moeten hoeven zoeken naar dit soort producten." Robin Greer is in de leer gegaan in Australië, waar wel al lactosevrije yoghurt en melk verkrijgbaar. Hij nam in eerste instantie aan dat Fonterra deze technologie al in huis zou hebben, maar niets bleek minder waar. "Ik denk dat dit een te kleine markt is voor de coöperatie."

De producent maakt ook biologische kaas, maar het is nog maar de vraag of deze ook in een lactosevrije variant op de markt zal komen. "De mogelijkheden hierin moeten we nog bekijken."

De familie Greer heeft het bedrijf twaalf jaar geleden officieel naar biologisch omgeschakeld. Op de 300 hectare grote boerderij in Waikato lopen 750 Jersey-koeien.

De Griekse yoghurt is zowel naturel als met honing gezoet verkrijgbaar. En de melk wordt verkocht in 1- en 2-literflessen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven