Stel je voor: Hoe zien de keukens van Rotterdam er in 2020 uit? Wat eten we dan, met wie en waar? Waar halen we ons eten vandaan en hoe? Waar wordt ons voedsel verbouwd, verwerkt en getransporteerd? Hoe maken we daarbij gebruik van duurzame energie? En wat doen we met ons afval?
In Foodlab 2020 laat Rotterdamse Oogst een keur zien van (on?)mogelijke voedselscenario's die een tegendraads antwoord geven op dit soort vragen. Verschillende keukens op het Schouwburgplein bieden elk op hun manier commentaar, verhaal en smaak over en aan ons eten en eetcultuur. Speels, een beetje provocerend, maar wel verleidelijk lekker.
Als in een heus laboratorium kunnen deelnemers proeven van de lokale en biologische keuken en de wilde keuken, van zee-akkers en City salad, van gerechten met ingrediënten als vleesvervangers, insecten, nieuwe groenten, wild als afgeschoten ganzen, maar ook single blends van appelen uit de regio. Algoplus zeewier zal eveneens aanwezig zijn met een proeverij van zeewier producten.
Zaterdag 24 en zondag 25 september Schouwburgplein van 15:00-17:00 uur.
Klik hier voor meer informatie.
Abonneren
Vacatures
Zaterdag en zondag Schouwburgplein Rotterdam
Ons voedel in 2020 op Foodlab 2020
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-10-02 Duurzame week Nieuw Mos: 7-13 oktober
- 2023-09-28 Demodag biodivers telen: 9 oktober
- 2023-09-28 Fotoreportage: Verrassend veel bio-producten op Taste of Tavola
- 2023-09-26 Korte cursus 'Duurzaamheid, natuur en milieu' bij IVN Westerveld
- 2023-09-26 Agroforestry binnen de melkveehouderij – demodag bij Boerderij tussen de Hagen: 9 oktober
- 2023-09-25 Resultaten 2024 Trendrapport Nederlandse en Belgische foodsector
- 2023-09-25 Vereniging 013Food organiseert informatief bio-ontbijt met 'Bio boeren uit de buurt'
- 2023-09-22 Resistentie maakt het verschil tijdens de Discovery Field Days en Hydro Demo Days Enza Zaden
- 2023-09-21 Zelf bio-pompoenen oogsten in de Westbeemster: 23 september
- 2023-09-21 Vlaamse bio-boeren ontdekken technische nieuwigheden op vakbeurs in Frankrijk
- 2023-09-21 Fotoreportage bio-exposanten Gastvrij Rotterdam 2023
- 2023-09-20 23 september: Duurzame markt in Leeuwarder Foodhal
- 2023-09-20 Triodos Festival trekt meer dan 8.000 bezoekers
- 2023-09-19 Thema BioBorrel maandag 9 oktober is 'Glyfosaat: NEE'
- 2023-09-19 19 mei 2024: BD Feest van de Eeuw
- 2023-09-14 "Nodig politici uit op het erf"