Stel je voor: Hoe zien de keukens van Rotterdam er in 2020 uit? Wat eten we dan, met wie en waar? Waar halen we ons eten vandaan en hoe? Waar wordt ons voedsel verbouwd, verwerkt en getransporteerd? Hoe maken we daarbij gebruik van duurzame energie? En wat doen we met ons afval?
In Foodlab 2020 laat Rotterdamse Oogst een keur zien van (on?)mogelijke voedselscenario's die een tegendraads antwoord geven op dit soort vragen. Verschillende keukens op het Schouwburgplein bieden elk op hun manier commentaar, verhaal en smaak over en aan ons eten en eetcultuur. Speels, een beetje provocerend, maar wel verleidelijk lekker.
Als in een heus laboratorium kunnen deelnemers proeven van de lokale en biologische keuken en de wilde keuken, van zee-akkers en City salad, van gerechten met ingrediƫnten als vleesvervangers, insecten, nieuwe groenten, wild als afgeschoten ganzen, maar ook single blends van appelen uit de regio. Algoplus zeewier zal eveneens aanwezig zijn met een proeverij van zeewier producten.
Zaterdag 24 en zondag 25 september Schouwburgplein van 15:00-17:00 uur.
Klik hier voor meer informatie.
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-23 Sprekers Organic Produce Summit 2022 bekendgemaakt
- 2022-05-23 Aprean Food & Beverage Business Event op woensdag 8 juni 2022
- 2022-05-20 Agrifirm start pilots rondom regeneratieve landbouw
- 2022-05-20 Marjolein Keuning midden in de natuur met Songs in Silence: Trek
- 2022-05-20 Is lupine het gouden boontje van Nederlandse bodem?
- 2022-05-19 Komende BioBorrel: dinsdag 21 juni in Utrecht
- 2022-05-19 Presentatie pilot nudgingscampagne - de effecten van nudging op de verkoop van biologische groenten en fruit
- 2022-05-17 21 juni: Feestelijke biovelddag van Inagro
- 2022-05-17 Nieuwe merkidentiteit voor Fruit Logistica en Asia Fruit Logistica
- 2022-05-17 Gelderse boeren openen dit weekend de deuren voor publiek
- 2022-05-16 Symposium Agroforestry en Notenteelt zet ondernemers centraal
- 2022-05-16 Hoe kunnen biologische boeren effectief gebruikmaken van het GLB?
- 2022-05-13 Documentaire ‘Boer Brussel Beweging’ te zien op 14 en 15 mei
- 2022-05-13 2 juni: meeloopdag voor jongeren op Warmonderhof
- 2022-05-13 Agroforestry op de BioVelddag 2022
- 2022-05-13 Logistieke toer door Venlo en afscheid van voorzitter Ron de Greeff
- 2022-05-12 Verbetering en verduurzaming voedselketen met tech en data
- 2022-05-11 "We willen het voedselsysteem ‘met de vork’ veranderen"
- 2022-05-10 Fotoreportage BioXpo - Veel nieuwe producten bij de Nederlandse exposanten
- 2022-05-06 Inschrijvingen open voor de Voedsel Anders Conferentie 2022