"Verkoop is met 22 procent toegenomen"

De helft van Karinthië eet meer biologisch

Bijna de helft van de inwoners van de Oostenrijkse deelstaat Karinthië zegt meer biologische producten te kopen dan vijf jaar geleden. In St.Veit zijn met 353 bio-bedrijven het hoogste aantal bedrijven gevestigd. In het weekend wordt een groot Bio-Fest gehouden in Klagenfurt.

Karinthiërs kopen steeds meer biologisch bij lokale supermarkten. Het afgelopen jaar werd meer biologische voeding verkocht dan ooit tevoren. "In 2010 is de verkoop vergeleken met 2009 met 22 procent toegenomen", zegt Christian Perkounig van 'Bio Austria Kärnten'. "Zelfs in 2008-2009 is de biologische markt verder ontwikkeld."

De stijging is mede te verklaren door het feit dat discounter Hofer zijn 'Zurück zum Ursprung'-productrange geheel naar biologisch omgeschakeld heeft. Dit wordt bevestigd door de persdienst van de discounter. "We zijn er trots op te kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van de biologische sector." Ook bij Spar en Rewe is de verkoop toegenomen. Spar biedt 600 biologische producten aan - het grootste deel daarvan is groente en fruit. "De absolute winnaar is de zuivel", zegt woordvoerster Nicole Berkmann.

De biologische landbouw is sinds 2004 enorm gegroeid. Momenteel is in de deelstaat 27.115 hectare biologische landbouwgrond te vinden en 1421 biologische bedrijven. Voorloper is St.Veit met 353 biologische bedrijven en een areaal van 9492 hectare. Op de voet gevolgd door het district Spittal, met 300 biologische bedrijven. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven