Vleesbedrijf Groothedde Vaassen en de Stichting Natuurboer uit de Buurt gaan gezamenlijk een marktconcept met rundvlees van Oud-Hollandse rassen verder ontwikkelen en opschalen voor retail en foodservice. In de nieuwe keten draait het om vlees van topkwaliteit. Dat is afkomstig van runderen (vrouwelijke dieren en ossen) tussen de twee en vier jaar.
De samenwerking komt voort uit een tweetal pilots die de stichting samen met Groothedde Vaassen heeft uitgevoerd bij twee Plus supermarkten in Overijssel. "Uit de pilots hebben we geleerd dat consumenten steeds meer willen weten over de herkomst van vlees", aldus veehouder Berrie Klein Swormink, voorzitter van Stichting Natuurboer.
Groothedde heeft contact met verschillende partijen uit de foodservice- en retailmarkt. "Er hebben al een aantal partijen interesse getoond in dit nieuwe concept", aldus Henny Groothedde. "We zoeken nu meer rundveehouders voor het concept om alle partijen te kunnen beleveren."
Groothedde en de Natuurboeren kiezen voor Oud-Holllandse runderrassen vanwege de onderscheidende vleeskwaliteit ten opzichte van de snelgroeiende buitenlandse vleesrassen. Oud-Hollandse rassen passen bovendien beter op duurzaam producerende bedrijven. En ze sluiten aan op de beleving van de consument die op zoek is naar een authentiek product van hoge kwaliteit.
Groothedde en de Stichting Natuurboer zijn nu op zoek naar uitbreiding in de aanvoer. "Wij zoeken biologische veehouders met Blaarkoppen, Brandrode runderen, MRIJ, Fries Hollands, of Lakenvelders die zich willen aansluiten. Ook veehouders die nog niet Skal-gecertificeerd zijn, maar daar wel voor openstaan, zijn welkom," aldus Klein Swormink.
Bron: Natuurboer via FoodHolland
Abonneren
Vacatures
Rundvlees van Oud-Hollandse rassen voor retail en foodservice
Aanvoer van biologische veehouders gezocht voor nieuw marktconcept
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-22 Student staat met zijn bio-vleeswebshop in de Food100
- 2023-09-08 Influencer verlegt zijn grenzen bij de (bio-)boer
- 2023-09-08 Wat kun je doen tegen blauwtong?
- 2023-09-05 Boeren en burgers bekijken nieuwe stal met kraambungalows op Nieske's Erf
- 2023-09-04 "Elke zaterdag sta ik weer sleutels uit te delen"
- 2023-08-23 Het antwoord op de vraag: 'Waarom zou je biologisch eten?'
- 2023-08-18 "Sinds dit jaar lever ik ook aan de Tweede Kamer"
- 2023-08-17 "Rendementsverbetering biologisch rundvlees nodig"
- 2023-08-16 Voor 2024 weer een fors aantal omschakelaars verwacht in Ierland
- 2023-07-14 Vion en Danish Crown werken samen in Noord-Duitsland
- 2023-07-10 "We zien dat consumenten de biologische producten laten liggen"
- 2023-07-04 Groep 6 volgt varkenslessen op biologische varkenshouderij in Putten
- 2023-06-29 Vion versnelt strategie en brengt capaciteit in lijn met de markt
- 2023-06-19 Barth-Misset Fonds financiert opnieuw vier innovatieve projecten
- 2023-06-12 Denemarken: Friland ziet omzet biologisch vlees afnemen
- 2023-06-07 Studenten en dierenartsen verdiepen zich in biologische diervoeding
- 2023-06-07 Nieuw: biologische BBQ-pakketten
- 2023-06-05 Drie jaar undercover in de bio-industrie en vervolgens zelf verdacht van dierenmishandeling
- 2023-05-30 Voor iedere zeug een eigen bungalow
- 2023-05-25 Jersey rundvlees binnenkort ook bij 5 Odin winkels in Amsterdam