Rundvlees van Oud-Hollandse rassen voor retail en foodservice
Aanvoer van biologische veehouders gezocht voor nieuw marktconcept
De samenwerking komt voort uit een tweetal pilots die de stichting samen met Groothedde Vaassen heeft uitgevoerd bij twee Plus supermarkten in Overijssel. "Uit de pilots hebben we geleerd dat consumenten steeds meer willen weten over de herkomst van vlees", aldus veehouder Berrie Klein Swormink, voorzitter van Stichting Natuurboer.
Groothedde heeft contact met verschillende partijen uit de foodservice- en retailmarkt. "Er hebben al een aantal partijen interesse getoond in dit nieuwe concept", aldus Henny Groothedde. "We zoeken nu meer rundveehouders voor het concept om alle partijen te kunnen beleveren."
Groothedde en de Natuurboeren kiezen voor Oud-Holllandse runderrassen vanwege de onderscheidende vleeskwaliteit ten opzichte van de snelgroeiende buitenlandse vleesrassen. Oud-Hollandse rassen passen bovendien beter op duurzaam producerende bedrijven. En ze sluiten aan op de beleving van de consument die op zoek is naar een authentiek product van hoge kwaliteit.
Groothedde en de Stichting Natuurboer zijn nu op zoek naar uitbreiding in de aanvoer. "Wij zoeken biologische veehouders met Blaarkoppen, Brandrode runderen, MRIJ, Fries Hollands, of Lakenvelders die zich willen aansluiten. Ook veehouders die nog niet Skal-gecertificeerd zijn, maar daar wel voor openstaan, zijn welkom," aldus Klein Swormink.
Bron: Natuurboer via FoodHolland