Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Willen onze klanten op alle vlakken kunnen bedienen"

'Oomen Organic' label reactie op groeiende vraag naar bio-uien

Tholen - Oomen Agro bewaart, sorteert, verpakt en verhandelt uien voor klanten over de gehele wereld. Het bedrijf is opgericht in 2000 en ontstaan uit het akkerbouwbedrijf en koelbedrijf van de huidige eigenaar Jac Oomen. Op dit moment werken er tien medewerkers bij het bedrijf en wordt er op de locatie in Marknesse jaarlijks circa 25.000 ton uien verwerkt. Oomen Agro is HACCP-, RIK- en Skal-gecertificeerd.

"We werken met een aantal commissionairs. Dit doen we omdat we altijd op zoek zijn naar hoge kwaliteit rode en gele uien. Deze inkopers weten exact onze wensen en zodoende krijgen wij de beste kwaliteit", vertelt Jac Oomen. Oomen Agro heeft bewust geen eigen teelt. "Wij werken volledig zelfstandig, zonder dat we verplichtingen hebben aan een pool of grote telersgroep om uien te moeten verwerken. Wij constateren wel dat wij in de afgelopen jaren vaak door dezelfde telers uien geleverd krijgen. De teelt van rode uien laten we wel door een speciaal geselecteerde groep telers doen. Dit op aanvraag van onze klanten."

Oomen Organic

Om in te kunnen spelen op de toenemende vraag naar biologische producten, is Oomen Agro in 2010 gestart met de verwerking van biologische uien. Dit wordt gedaan onder het groene label 'Oomen Organic'. "In met name Duitsland en Scandinaviƫ zie je de vraag naar biologische uien groeien. Onze klanten in Duitsland verpakken nagenoeg allemaal biologische uien voor hun klanten, de supermarkten. Zij verpakken deze biologische uien vaak op andere locaties dan waar de gangbare uien worden verpakt, echter dit valt vaak wel onder hetzelfde management. Zodoende hebben wij met dezelfde inkopers te maken als voor onze gangbare uien. Wij willen onze klanten op alle vlakken kunnen bedienen, dus dit was ook de reden om deze aparte tak biologische uien op te richten", geeft de directeur aan.



Marktverwachting

Gevraagd naar de huidige marktsituatie, zegt Jac: "Voorspellen is koffiedik kijken, zeker met uien leert het verleden. Voor dit seizoen geldt dat het areaal uien fors gegroeid is. Dit houdt in, zoals het nu lijkt, dat we een grote hoeveelheid uien zullen moeten exporteren. Positief punt voor de export is dat de uien op dit moment relatief laag geprijsd zijn. Dit biedt kansen over de hele wereld. Echter de kwaliteit zal bepalend zijn voor de exportmogelijkheden en de prijsvorming dit komend seizoen."

Voor meer informatie:
Jac Oomen
Oomen Agro
Vollenhoverweg 25
8316 PW Marknesse (NL)
Tel: (0)527 241286
Fax: (0)527 244097
info@oomenagro.com
www.oomenagro.com