Divers, vrolijk en gevarieerd aanbod op 'feestmarkt' Naturijn

Naturijn, de biologische winkel in Culemborg, vierde afgelopen zaterdag een feestje. Daarvoor waren een aantal organisaties uitgenodigd om met een frisse en vrolijke stand de Varkensmarkt te bemannen. En dat was een succes. De weergoden werkten mee en het aanbod was divers, vrolijk en gevarieerd. Al met al heeft Naturijn biologisch eten in een modern jasje getoond en iedere bezoeker van alles voorgeschoteld om het aanbod van biologisch en ecologisch voedsel te benadrukken.

De Culemborgse binnenstad is op zaterdagmiddag gezellig druk. Wie via de Markt en de Binnenpoort op de Varkensmarkt uitkomt, wordt aan het einde van de middag verwelkomd door indringende klanken van drie elektrische gitaren en een drumstel. Daarvoor staan er vrolijke kramen die hun mooiste waren verkopen. Een sliertje heerlijke geur uit een pastapan trekt de bezoeker als vanzelf verder. Kleur, geur en gezelligheid.

De indringende muziek maakt het sfeertje en bij de eerste stand wordt de bezoeker direct al getrakteerd op een stukje biologische kaas. Geitenkaas, maar ook 'gewone' kaas van de koe. Verderop is een stand met lekkere honing en geurende kruiden te vinden. Aan de overkant is het goed te zien dat het bijna herfst is. Een kleurrijke uitstalling van allerlei fruit lokt de bezoeker. Sommige appelen en peren zijn voorzien van hun naam; een grote sterappel trekt bekijks en klanten. De stand is leuk aangekleed met allerlei groen en er wordt van alles verteld over de voordelen van biologisch en ecologisch fruit. Stoofpeertjes, handappelen, alles is voorhanden.

Oud en jong proeven, ruiken en genieten van het aanbod. Het biologisch en ecologisch aanbod dat op deze markt duurzaam wordt gepresenteerd krijgt de aandacht die het verdient. En een beetje cultuur in de vorm van een enthousiaste band maakt dat alleen nog maar leuker. Snel doorlopen was er niet bij, afgelopen zaterdag op de Varkensmarkt.

Bron: CulemborgseCourant

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven