Oostenrijkse bio-aankopen afgelopen drie jaar met 10% gestegen

Terwijl het bio-aandeel in de EU gemiddeld op 5,5 procent ligt, wordt in Oostenrijk op ongeveer 20 procent van de landbouwgrond biologisch gewerkt. Dit blijkt uit recent marktonderzoek van AMA. In de afgelopen drie jaar hebben de consumenten ongeveer tien procent meer biologische producten gekocht.

De Oostenrijkse minister van Landbouw Nicholas Berlakovich wil deze cijfers gebruiken in de onderhandelingen voor het gemeenschappelijk landbouwbeleid. Hij pleit voor het behoud van omschakelingssteun en andere financiële ondersteuning van de biologische landbouw.

In de eerste maanden van 2011 was biologisch goed voor 7,4 procent van alle versaankopen in het land. De belangrijkste producten waren zuivelproducten, aardappelen en eieren. De consumenten blijken bereid te zijn om gemiddeld zeven tot tien procent meer te betalen voor producten van biologische kwaliteit.

Overigens gaf 47 procent van de ondervraagde consumenten aan te verwachten over tien jaar meer biologische producten te kopen dan nu het geval is.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven