"Zacht van smaak en heel puur"

Distilleerderij Rutte slaat nieuwe weg in met biologische wodka

Tholen – Sinds 2009 is bij Distilleerderij Rutte & Zn in Dordrecht biologische wodka verkrijgbaar. Hier is een heel proces aan voorafgegaan. "Het was een grote zoektocht naar alle juiste ingrediënten in de bio-variant. Ons geheime ingrediënt was bijvoorbeeld heel lastig om biologisch te verkrijgen. We zijn letterlijk de hele wereld rondgereisd op zoek naar de ingrediënten", vertelt algemeen directeur Myriam Hendrickx.Myriam geeft aan dat de wodka heel zacht van smaak is. "Dit is één van de weinigen die je gewoon puur kunt drinken." Hiermee past het product dus ook goed op de markt, aangezien het volgens haar om smaak draait. "De wodka is een puur natuurlijk product van topkwaliteit. Puur in de zuiverste vorm." Culinair journalist Felix Wilbrink omschrijft de wodka als zuiver en strak. Het is volgens hem een drank die zich met de allerbesten ter wereld kan meten.


Ook kleine flesjes van Rutte biologische wodka verkrijgbaar

Er is gekozen voor een moderne fles. "Hij moest hip zijn en er gewoon goed uitziet. Er zit bewust geen groen op het etiket." Qua prijs bevindt de wodka zich aan de bovenkant van het middensegment. De alcohol in de biologische wodka wordt gestookt uit op biologisch geteelde tarwe. Voor een liter wodka is een kilo graan nodig. Dit graan wordt in Italië geteeld.

Nieuwe klantengroep

Rutte is van oudsher gespecialiseerd in jenever en likeur. "We merken dat we met de wodka een heel nieuwe klantengroep hebben aangeboord. Zij zijn verbaasd dat we ook jenever hebben." Ook in de andere dranken worden enkel natuurlijke ingrediënten gebruikt. "We gebruiken geen kleur-en smaakstoffen. De kleur en smaak van de dranken komt bij ons echt van de kruiden en vruchten." Ze geeft aan dat sommige dranken wel uit dertig ingrediënten bestaan. Dit maakt het dus niet eenvoudig om een biologische variant ervan te maken."


De drank wordt nog in oude ketels gestookt

Bij Rutte houden ze echter wel van een uitdaging. Waarschijnlijk blijft het daarom niet bij alleen de biologische wodka. "We zijn ook bezig met andere dranken, maar hiervoor zijn veel kruiden nodig die erg lastig biologisch te verkrijgen zijn. We gebruiken bijvoorbeeld speciale bloesems en heel specifieke kruidensoorten, zoals iriswortel, oranjebloesem en johannesbrood." Wat de biologische productie van jenever verder lastig maakt, is dat de moutwijn dan ook biologisch geproduceerd moet worden.


De voorgevel van de Distilleerderij in hartje Dordrecht

Voor meer informatie:

Myriam Hendrickx
Rutte & Zn
Vriesestraat 130
3311 NS Dordrecht
078 6134467
hendrickx@rutte.nl
www.rutte.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven