Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meer subsidie voor biologische boeren in Voralberg

Biologische boeren in de Oostenrijkse deelstaat Voralberg kunnen vanaf januari 2012 rekenen op meer financiële ondersteuning. De subsidie per hectare stijgt dan van 90 naar 140 euro. Deze regeling maakt onderdeel uit van het nieuwe 'Landesprogramm'.

De regering erkent hiermee dat de omschakeling naar biologisch verder gestimuleerd kan worden door een betere financieringsregeling.


Deze teler van biologische artisjokken kan vanaf 2012 rekenen op meer financiële steun

Maandag 19 september zijn Oostenrijkse biologische landbouwers, de Landwirschaftskammer en Land Voralberg bijeengekomen. Ze zijn het eens geworden over een speciaal programma. "Nu kan het doel om het aantal biologische bedrijven in de deelstaat tegen 2016 te verdubbelen gerealiseerd worden", zegt Erich Schwärzler van de Agrarlandesrat. Momenteel zijn er ongeveer 500 biologische bedrijven in Voralberg. Hiermee blijft de deelstaat nog achter op het gebied van biologisch. In Oostenrijk wordt gemiddeld op ongeveer 20 procent van de landbouwgrond biologisch gewerkt, in Voralberg ligt dit aandeel met 13.000 hectare slechts op 16 procent.
Publicatiedatum: