Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mymuesli en Anne de Graaf introduceren vier nieuwe mueslimixen

Voedingsdeskundige Anne de Graaf heeft in samenwerking met Mymuesli vier mueslimixen samengesteld. Daarmee helpt ze mensen een gezonde ontbijtkeuze te maken. De ingrediënten zijn biologisch en zonder toegevoegde suiker, kleur- en/of smaakstoffen. Zo kun je, eventueel tijdens het afvallen, toch genieten van een gezond én lekker ontbijt.

Muesli is een verantwoord en voedzaam ontbijt, alleen niet altijd even lekker. In elke muesli in de winkel zitten bijvoorbeeld wel iets dat je niet lust, zoals krenten. Een populair alternatief is cruesli, maar dat bevat veel vet en suiker. Anne stelde een suikerarme muesli, een vezelrijke muesli, een muesli met superfoods en een muesli met veel fruit samen. Deze mueslimixen zijn toegankelijk en lekker. Bovendien allemaal met ingrediënten die je niet snel in de muesli uit de supermarkt ziet.

De mixen van Anne en de Muesli-jongens

Sugarless muesli: voor langdurige energie is het slim om de hoeveelheid 'simpele suikers' te verminderen. Die zorgen voor snelle stijging en daling van je bloedsuikerspiegel. In de mix: volkoren basismuesli, maanzaad, vijgen, mango, pekan- en macadamianoten.

Vezelrijke muesli: vezels helpen je darmen gezond te houden. Ze hebben bovendien een gunstig effect op je cholesterolgehalte, bloedsuikerspiegel en verzadiging. Nederlanders krijgen te weinig vezels binnen. In de mix: Retro bite, cranberries, psyllium, amandelen en appelkaneel.



Superfoodsmuesli: sommige voedingsmiddelen zijn net iets gezonder dan andere. Ze bevatten meer vitamines, mineralen en antioxidanten. Het paradepaardje is de gojibes; boordevol antioxidanten en ook wel Happy Berry genoemd in China. In de mix: Qi Wellness, Sojavlokken, gojibessen, arioniabessen, vijgen en walnoten.

Volfruitmuesli: krenten smaken lekker zoet, maar ze blijven wel tussen je tanden plakken. Daar heb je met deze fruitmuesli geen last van.

Over Mymuesli

Ondernemers en muesli liefhebbers Bas Verhoogt & Jasper van der Meij, ook wel de muesli-jongens, zijn in juni 2010 in Nederland gestart met Mymuesli. Online kan gekozen worden uit meer dan 80 biologische ingrediënten. In totaal zijn er op deze manier 566 biljard unieke muesli varianten mogelijk. Iedereen vindt bij Mymuesli een passende mix, die uiteraard lekker is en zonder kleur-, smaak- of suiker toevoegingen.

Klik hier
voor meer informatie over Mymuesli.

Bron: Dieet en Fitness
Publicatiedatum: