"Goed stro is schaars als gevolg van de hevige regenval"
Varkensvlees is favoriet van de Ditsers. Dit blijkt ook uit cijfers van het 'Statistische Bundesambtes'. In Duitsland is in 2010 5,4 miljoen ton aan varkensvlees geproduceerd. Er zijn in totaal 58 miljoen varkens geslacht. Dit in vergelijking tot bijvoorbeeld 3,7 miljoen stuks koeien. De varkens van Wolters gaan gemiddeld na 220 dagen naar de slacht. In de conventionele houderij is dit na zo'n 150 dagen.
Het draait voor Wolters om het geluk van de dieren. Daarom is hun uitloopgebied ook voorzien van speeltjes. "De dieren hebben een instinct om te spelen." Aan het eind van de stal is een leeg hok te vinden. "Dit is de ziekenboeg, die meestal leeg is. Ik gebruik geen preventieve antibiotica. Net als bij de mens stap ik niet meteen naar een arts zodra een varken hoest."
Deze varkens zijn ongeveer elf weken oud en wegen tussen 25 en 35 kilo. Na zeven maanden zijn ze klaar voor de slacht.
Dr. Johannes große Beilage betreurt het dat consumenten vaak meer waarde hechten aan biologisch wanneer zij groenten en fruit inkopen, dan wanneer zij hun vleeskeuze bepalen. "Dit vind ik onbegrijpelijk." Met 0,5 procent marktaandeel is het marktaandeel van biologisch op de totale varkensmarkt zeer laag. Voor groenten ligt dit op 5,5 procent.