
Abonneren
Vacatures
- Senior Purchaser
- Junior Purchaser
- R&D Trial Manager Vegetables | Team Lead
- Loodsmedewerk(st)ers Groente en Fruit
- Global Sourcing Manager
- Business Unit Manager Importeurs & Exporteurs
- Docent Teelt
- Buying Operations Manager (BOM Process)
- Bestuurslid
- Internationaal accountmanager Duitsland
Top 5 - gisteren
- Snelgroeiende vraag naar lagedruk CO2-behandelingen om insecten te bestrijden
- Weideseizoen: toezicht op weidegang dieren gestart
- Heerlijkheid Mariënwaerdt verkozen tot meest romantische kasteel
- "We hebben nog nooit zo vroeg zo veel biologische peren vast hoeven leggen voor komend seizoen"
- "Als iedereen een tientje wil betalen voor een zakje van vijf tulpenbollen, dan ben ik morgen biologisch"
Top 5 - afgelopen week
- In memoriam Harmen Peters
- René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- Fotoreportage: Bio-producenten op PLMA 2023
- "Diversiteit is altijd beter dan een monocultuur"
- Meer natuur, beter voor dierenwelzijn: maar boer Gerjo Koskamp kan het niet alleen
Top 5 - afgelopen maand
Duitse biologische varkenshouder Wolters:
"Goed stro is schaars als gevolg van de hevige regenval"
Varkensvlees is favoriet van de Ditsers. Dit blijkt ook uit cijfers van het 'Statistische Bundesambtes'. In Duitsland is in 2010 5,4 miljoen ton aan varkensvlees geproduceerd. Er zijn in totaal 58 miljoen varkens geslacht. Dit in vergelijking tot bijvoorbeeld 3,7 miljoen stuks koeien. De varkens van Wolters gaan gemiddeld na 220 dagen naar de slacht. In de conventionele houderij is dit na zo'n 150 dagen.
Het draait voor Wolters om het geluk van de dieren. Daarom is hun uitloopgebied ook voorzien van speeltjes. "De dieren hebben een instinct om te spelen." Aan het eind van de stal is een leeg hok te vinden. "Dit is de ziekenboeg, die meestal leeg is. Ik gebruik geen preventieve antibiotica. Net als bij de mens stap ik niet meteen naar een arts zodra een varken hoest."
Deze varkens zijn ongeveer elf weken oud en wegen tussen 25 en 35 kilo. Na zeven maanden zijn ze klaar voor de slacht.
Dr. Johannes große Beilage betreurt het dat consumenten vaak meer waarde hechten aan biologisch wanneer zij groenten en fruit inkopen, dan wanneer zij hun vleeskeuze bepalen. "Dit vind ik onbegrijpelijk." Met 0,5 procent marktaandeel is het marktaandeel van biologisch op de totale varkensmarkt zeer laag. Voor groenten ligt dit op 5,5 procent.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-05-30 Voor iedere zeug een eigen bungalow
- 2023-05-25 Jersey rundvlees binnenkort ook bij 5 Odin winkels in Amsterdam
- 2023-05-10 Duitsland: Nieuwe veehouderijplannen hebben biologische varkenshouders te weinig te bieden
- 2023-05-10 Onderzoek rond reductie ammoniakemissies in de biologische veehouderij
- 2023-05-04 Mestoverschot? Niet in de biologische sector
- 2023-04-26 Nieuw boek bepleit arbeidsrechten voor dieren
- 2023-04-13 "Overconsumptie van rood vlees resulteert in veel extra gezondheidszorgkosten"
- 2023-03-31 Droge worst van zoetwateroesters
- 2023-03-07 Jersey stieren verkennen nieuwe hellingstal
- 2023-03-03 Bekertje bodem voor bioscoop-bezoekers
- 2023-03-01 Stressvrij slachten belangrijkste principe voor mobiele dodingsunit
- 2023-02-24 Rapport: ongeveer 12 procent veehouderijen heeft keurmerk
- 2023-02-20 Keuze voor biologisch vlees levert de Voedselbank cheque van 1500 euro op
- 2023-02-16 Volledig Duitse biologische varkensvleesketen met succes gelanceerd
- 2023-02-10 AR wil verder groeien in biologisch en neemt productielocatie over
- 2023-02-01 Nieuwe financieringsronde Beter Boeren
- 2023-01-30 Ketenkennisdialoog 'De smaken van duurzamer varkensvlees': 1 februari
- 2023-01-18 Biologisch tot op het bot: bouillons met een duurzaam verhaal
- 2023-01-17 Henk en Klaas willen je graag iets vertellen
- 2023-01-16 Duitsland: Bioland blij met etiketteringswet voor veehouderij