Inclusief rondleiding door de pluktuin

Boergondisch feestmaal op fruitkwekerij Sprankenhof

Bezoekers kunnen op zaterdag 8 oktober en nogmaals op zondag 9 oktober een namiddag lang genieten van een Boergondisch feestmaal bij fruitkwekerij Sprankenhof in Udenhout. Sprankenhof sluit hiermee tijdens de Week van de Smaak een zomer lang culinair genieten bij de biologische boer feestelijk af: in de maanden juni tot en met oktober verzorgden biologische boeren in verschillende streken een buitengewoon culinair onthaal in de stal, de wei of in de boerenschuur. Chef-koks koken speciaal voor deze gelegenheid een bijzonder drie- of viergangen menu met de dagverse biologische oogst van het land: seizoens- en streekgebonden eten op zijn best!

Chef-kok Jaqueline Verroen van het Kookavontuur bereidt een echte seizoensverrassing met het smaakvolle fruit van Sprankenhof. Stichting Van Eigen Erf en het Netwerk Biologische InfoCentra willen met het Boergondisch feestmaal seizoens- en streekgebonden eten van de biologische boer promoten.


Boergondisch feestmaal

Het Boergondisch feestmaal op Sprankenhof is een smaakvol arrangement dat start om 16:00 uur op zaterdag 8 en zondag 9 oktober. Fruittelers Josèt Vermeer en Mark Vonk ontvangen de gasten voor het Boergondisch feestmaal met een welkomstdrankje en leiden hen rond over de rijkgevulde fruittuin. Josèt en Mark telen op Sprankenhof allerlei soorten vers fruit: van bramen en aardbeien tot frambozen. In de zomer verandert Sprankenhof in een pluktuin, waar gasten zelf hun fruit mogen plukken en ondertussen kunnen genieten van het buitenleven. Het overige fruit wordt verwerkt tot vruchtenwijn, jam, siroop, sap en gelei, dat Josèt en Mark verkopen in de winkel op de fruitkwekerij. Op 8 en 9 oktober proeven de gasten van de zomerse oogst verwerkt in het Boergondisch feestmaal.

Fruittelers Josèt Vermeer en Mark Vonk zijn enkele jaren geleden gestart met Sprankenhof, en delen hun kennis en ervaring over het verwerken van fruit graag met jong en oud in de maaltijden en workshops in de gezellige boerenkeuken. Daarnaast organiseert Josèt workshops jam maken en taarten bakken, feestelijk afgesloten met een 'boerentheeleut'.Bezoekers kunnen ook een kijkje nemen in de eigen wijnmakerij en het geheimzinnige gistingsproces naar vruchtenwijn volgen. Sprankenhof is daarmee de perfecte locatie voor een namiddag culinair genieten van het Boergondisch feestmaal. Op zaterdag 8 en zondag 9 zijn bezoekers van harte welkom bij Sprankenhof. Gasten op dineren in de gezellige gelachkamer op de fruitkwekerij, valkbij een knapperig houtvuur in de open haard. Chef-kok Jacqueline Verroen van het Kookavontuur bereidt voor het Boergondisch feestmaal een echte seizoensverrassing met het smaakvolle fruit van Sprankenhof.

Data en tijden

Boergondisch feestmaal Sprankenhof: zaterdag 8 en zondag 9 oktober 2011 vanaf 16:00 uur. Kosten 45 euro inclusief de rondleiding en drankarrangement. Reserveren is een vereiste en kan via www.vaneigenerf.nl.

Het Boergondisch feestmaal is een initiatief van de biologische boeren, Stichting Van Eigen Erf en het Netwerk Biologische InfoCentra, in samenwerking met de Taskforce Marktontwikkeling Biologische Landbouw. Het Boergondisch feestmaal is gericht op duurzaam consumeren, het vergroten van bewustzijn over de oorsprong van voeding en het verbinden van 'smaak, authenticiteit en regionaliteit' met producten van de biologische boer(in) uit eigen regio.

Ruim 3000 mensen waren de afgelopen vier jaren op 32 boerderijen door heel Nederland te gast, kregen een rondleiding van de biologische boer en schoven aan voor een rijk gedekte oogsttafel. Ook bedrijven boekten een Boergondisch feestmaal als exclusief arrangement voor een jubilaris, afscheid of juist om een speciale groep klanten te fêteren.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven