"Pleiten voor onmiddelijke financieringsstop van nieuwe stallen en boxen"

De Grünen roepen minister op tot stimulering biologische varkenshouderijen

De Grünen bezochten halverwege september de biologische boerderij Labonca in Burgau in Oststeiermark. Biologische boer Norbert Hackl en zijn compagnon Franz Wirth werken in de varkenshouderij op een andere wijze dan de meeste van hun collega's. De Burgauer zwijnen hebben een 'zeer goed' leven, met frisse lucht en veel ruimte.

De leider van de Grünen, Eva Glawischnig, heeft samen met de woordvoerder van Dierenwelzijn Christiane Brunner en de woordvoerder van Landbouw Wolfgang Pirklhuber ter plaatse inspectie gedaan naar het welzijn van de varkens. Ze waren onder de indruk hoe goed het gaat zonder stallen en zwijnenleed.

"De stalboxen zijn voor de zwijnen pure dierenmishandeling. De minister van Landbouw, Berlakovich, moet de omschakeling van bedrijven gaan stimuleren." De Grünen pleiten voor een onmiddellijke financieringsstop van nieuwe stallen met boxen. In plaats daarvan hebben de boeren hulp nodig met het omschakelen naar een diervriendelijke varkenshouderij", reageert Glawischnig.

Landbouwwoordvoerder Pirkhulber voegt toe: "Er zal een overgangsperiode van tien tot vijftien jaar nodig zijn voor de omschakeling." De Grünen weten de bevolking achter zich: "Consumenten willen een landbouw zonder dierenleed. Daarvoor zijn zij ook bereid om meer te betalen", aldus Dierenwelzijnwoordvoerder Brunner.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven