Actiedagen 'Ökologische Weinkultur' van start in Duitsland

Vanaf 15 september tot en met 15 oktober vinden voor de eerste keer de actiedagen 'Ökologische Weinkultur' plaats. De actiedagen zijn georganiseerd door Ecovin, een vereniging van biologische wijngaarden in Duitsland. In het kader van een gecombineerd driejarig project openen een groot aantal van de 215 leden van Ecovin hun bedrijven en kelders voor geïnteresseerden. En zij laten bezoekers een kijkje nemen in hun wijngaarden. Wijnliefhebbers kunnen zo de biologische wijncultuur met de specifieke gebieds- en bedrijfskenmerken leren kennen.

De wijngaarden die aan het project deelnemen, die momenteel samen 1.400 hectare verspreid over 11 teeltgebieden in bezit hebben, bieden een breed programma aan met als thema 'Van de wijnstok tot het glas'. Het produceren van wijn in overeenstemming met de natuur, staat centraal tijdens de actiedagen 'Ökologische Weinkultur'.

Biologische wijnproducenten zijn te vinden in alle klassieke Duitse wijnstreken. Veel van hen zijn in Ecovin georganiseerd, dat in 1985 werd opgericht en uitgegroeid is tot het grootste samenwerkingsverband van biologische wijngaarden in Duitsland.

De actiedagen 'Ökologische Weinkultur' worden gesponsord door het ministerie van Voedselvoorziening, Landbouw en Consumentenbescherming in het kader van het Federaal Programma Biologische Landbouw en andere vormen van duurzame landbouw.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven