Bodemonderzoek vanuit een systeembenadering is prioriteit

Onderzoekswensen biologische sector vastgesteld

Ieder jaar reserveert het ministerie van EL&I budget voor beleidsondersteunend onderzoek. In de periode september – oktober bepaalt het ministerie in afstemming met de agro & food sector en met Wageningen UR onderzoeksthema's en onderzoeksvoorstellen voor het daaropvolgende jaar.

Rol Bionext

Bionext heeft in september samen met de Product- en Themawerkgroepen per sector de onderzoeksprioriteiten voor de biologische sector vastgesteld. Als belangrijke prioriteit is bijvoorbeeld gekozen voor bodemonderzoek vanuit een systeembenadering. Dat wil zeggen dat niet op één probleem wordt gefocust, maar dat vanuit een systeem c.q. een bedrijf met een gewasrotatie wordt onderzocht hoe het bodembeheer geoptimaliseerd kan worden.

Bodemstructuur verbeteren, CO2 opslag vergroten, bodembiodiversiteit stimuleren en bodemvruchtbaarheid vergroten zijn allemaal onderwerpen die samenkomen bij zo'n benadering. Op 1 september heeft Bionext de verzamelde prioriteiten in een brief aan het ministerie van EL&I gestuurd. Daarnaast heeft Bionext de afgelopen maanden veel contact gehad met onderzoekers om projectvoorstellen voor te bereiden die binnen die topprioriteiten vallen. Het ministerie van EL&I beslist in december over de uitgewerkte voorstellen.

Bron: Bionext


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.