Eerste bio-ciderproeverij in Den Haag tijdens Haagse Energiebeurs

Ciderwinkel doet mee aan de Haagse Energiebeurs op 2 oktober in het Atrium van het stadhuis. Daarmee is het evenement voorzien van de beste biologische cider uit Groot-Brittannië. Geen fabriekscider die nu in veel supermarkten wordt aangeboden, maar ambachtelijk gemaakte cider. Voor het eerst in Den Haag.

Veelal biologisch gecertificeerd, afkomstig van boerenfamilies die van generatie op generatie een traditie voortzetten. De paar cidermakers die niet biologisch gecertificeerd zijn, werken wel duurzaam, soms in een bepaald opzicht soms duurzamer dan de biologische boeren. Zij halen namelijk ciderappelen op bij degenen die er niets mee doen en anders onder de boom zouden blijven verpieteren. Ook deze zijn onbespoten omdat ciderappelen erg ziekteresistent zijn. En de appelen hoeven er niet mooi uit te zien want ze worden toch geperst.

Ciderwinkel is de enige Nederlandse importeur en detaillist die gespecialiseerd is in uitzonderlijke verfijnde 'farmhouse ciders' en perries (perenciders). We importeren rechtstreeks van de makers in Groot-Brittannië.

Verder helpen we kwekers aan het opzetten van een boomgaard met ciderappelsoorten. Om zo ook in Nederland een cidertraditie te beginnen, net als in Frankrijk, Spanje, Engeland en vele andere landen. Tot dusver kweken we in dit land 'slechts' hand-, kook- en moesappelsoorten waar we wel lekkere appelsap en appelwijn (dit is het verschil met cider) van kunnen maken maar geen echte cider.

In Engeland wordt cider al sinds de tijd van de Kelten gemaakt. Ook de Fransen en Spanjaarden staan bekend om het maken van dit appelgoedje, maar de Britten hebben er een typische eigen smaak voor ontwikkeld, en zijn in volume het grootste ciderland ter wereld.

Tijdens de Haagse Energiebeurs mag iedereen op de Wereldsmakenmarkt in het Atrium gratis proeven bij de stand van Ciderwinkel. Voor meer informatie: www.ciderwinkel.nl, info@ciderwinkel.nl, 06 33774430.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.