"Streekproducten roepen herkenning op"

Eettafel Goed-Gevoed weer iedere donderdag gedekt

Tholen - De zomerstop van Eettafel Goed-Gevoed is voorbij. Jeanette Matser is 1 september weer begonnen met de bereiding van de biologische vegetarische streekmaaltijden. Iedere donderdag schotelt ze deze voor in het wijkcentrum De Nude in Wageningen. "Het is weer lekker druk, al weet helaas nog niet iedereen dat we weer terug zijn", vertelt ze.
 
Jeanette is het initiatief in december 2009 gestart. Ze schat dat ze sindsdien al voor zo'n achthonderd verschillende mensen heeft gekookt. Gasten komen op verschillende manieren in aanraking met Goed-Gevoed. Inwoners van de wijk komen veelal spontaan langs. "Zij komen vaak op de geur af." Ook hangt het menu op in bij Buys & Ko, de natuurvoedingswinkel in Wageningen. En ze is aangesloten bij 'Wageningse Weelde', consumenten kunnen zegels sparen waardoor ze voor twee volle spaarkaarten een warme maaltijd kunnen krijgen. "Ik heb ook een vaste groep klanten die zeer regelmatig terugkomt."
 


Ze kookt het liefst voor tenminste twintig mensen. Bij de bereiding van de maaltijden krijgt ze hulp van een paar vrijwilligers. "Zij helpen bij het snijden en kleden de tafel leuk aan. Dat gaat perfect." Jeanette werkt veel met granen en noten. Dit heeft duidelijk de voorkeur boven soja. "Consumenten zijn tegenwoordig niet meer gewend om zelf granen te bereiden. Ik geef ze daar graag meer informatie over, door bijvoorbeeld rogge-toetjes klaar te maken." Het belangrijkste is dat de maaltijden uitgebalanceerd zijn. Daarom werkt ze ook veel met kruiden.
 
Het merendeel van de ingrediënten komen uit de lokale natuurvoedingswinkel. "Hierbij ga ik voornamelijk voor streekproducten. Daar kan je wat over vertellen, dat vind ik leuk, het roept herkenning op. Zo gebruik in voor het toetje van vanavond frambozen van Très Jolie uit Lunteren."
 


Vanavond staat mosterdsoep met prei op het menu. Gevolgd door rijst met linzen. Dit wordt aangevuld met een najaarsgroente met een kokossaus en wortelsalade. Welke weet Jeanette pas als ze in de winkel staat. "Vier uur van te voren doe ik boodschappen en dan fiets ik naar het wijkcentrum en daar ga ik aan de slag. Als de bereidingstijd langer dan gemiddeld is, begin ik wat eerder."
 
De prijs voor een driegangenmenu is 12,50 euro. Dit is inclusief koffie of thee na afloop. Elke donderdag van 18:00 uur tot 19:30 uur in Wijkcentrum 'De Nude' in Wageningen.
 


Voor meer informatie:
 
Jeanette Matser
Goed-Gevoed
06 13368064
info@goed-gevoed.nl
www.goed-gevoed.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.