Prins Charles bezoekt Duchy Originals-kippenboerderij
De prins bezocht de boerderij samen met Nigel Dunlop. Hij is directeur van Moy Park, de bij Moy Park aangesloten bedrijven produceren alle biologische kip voor de Duchy Originals Range die bij Waitrose verkocht wordt.
"We zijn er verheugd met het bezoek van de prins. Hij kan nu met eigen ogen zien hoe onze biologische kippen met vrije uitloop hier gehouden worden", vertelt de heer Dunlop.
Tijdens het bezoek heeft de prins ook boer John Tuft en zijn familie ontmoet. Zij fokken al sinds 2001 biologische kippen. Ook nam hij een kijkje in hun rietgedekte boerderij uit de zeventiende eeuw. De boerderij is in totaal 230 hectare groot.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-05 Drie jaar undercover in de bio-industrie en vervolgens zelf verdacht van dierenmishandeling
- 2023-05-30 Voor iedere zeug een eigen bungalow
- 2023-05-25 Jersey rundvlees binnenkort ook bij 5 Odin winkels in Amsterdam
- 2023-05-10 Duitsland: Nieuwe veehouderijplannen hebben biologische varkenshouders te weinig te bieden
- 2023-05-10 Onderzoek rond reductie ammoniakemissies in de biologische veehouderij
- 2023-05-04 Mestoverschot? Niet in de biologische sector
- 2023-04-26 Nieuw boek bepleit arbeidsrechten voor dieren
- 2023-04-13 "Overconsumptie van rood vlees resulteert in veel extra gezondheidszorgkosten"
- 2023-03-31 Droge worst van zoetwateroesters
- 2023-03-07 Jersey stieren verkennen nieuwe hellingstal
- 2023-03-03 Bekertje bodem voor bioscoop-bezoekers
- 2023-03-01 Stressvrij slachten belangrijkste principe voor mobiele dodingsunit
- 2023-02-24 Rapport: ongeveer 12 procent veehouderijen heeft keurmerk
- 2023-02-20 Keuze voor biologisch vlees levert de Voedselbank cheque van 1500 euro op
- 2023-02-16 Volledig Duitse biologische varkensvleesketen met succes gelanceerd
- 2023-02-10 AR wil verder groeien in biologisch en neemt productielocatie over
- 2023-02-01 Nieuwe financieringsronde Beter Boeren
- 2023-01-30 Ketenkennisdialoog 'De smaken van duurzamer varkensvlees': 1 februari
- 2023-01-18 Biologisch tot op het bot: bouillons met een duurzaam verhaal
- 2023-01-17 Henk en Klaas willen je graag iets vertellen