Dinsdag 13 september kregen afgevaardigden van restaurant 't Feithhuis in Groningen een rondleiding bij de veehouderij 't Hoogeveld. 't Feithhuis kiest bewust voor regionaal vlees van Puur Noord Nederland en vindt het belangrijk dat medewerkers weten waar de producten vandaan komen die geserveerd worden in het restaurant, om de gasten goed te kunnen informeren.
De Zaai-Ster, groothandel in biologische verswaren en leverancier van 't Feithhuis, organiseerde een rondleiding waarbij koks en bedienend personeel teruggingen naar de herkomst van de producten.
Boerderij 't Hoogeveld, één van de Puur Noord Nederland vleesproducenten, wordt gerund door boer en boerin Sietse en Alma. Een gedeelte van het vlees van de Limousinrunderen die op de boerderij worden grootgebracht gaat naar 't Feithhuis.
Sietse en Alma vertelden vol enthousiasme over hun bedrijf: het land dat ze beheren voor Natuurmonumenten, hoe ze de dieren verzorgen, de energie die door middel van zonnepanelen wordt opgewekt voor eigen stroomvoorziening, maar vooral wat de smaak van het vlees zo bijzonder maakt. Want dat is wat de gasten van 't Feithhuis uiteindelijk proeven.
Abonneren
Vacatures
Restaurant 't Feithhuis bezoekt leverancier van biologisch vlees
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-22 Student staat met zijn bio-vleeswebshop in de Food100
- 2023-09-08 Influencer verlegt zijn grenzen bij de (bio-)boer
- 2023-09-08 Wat kun je doen tegen blauwtong?
- 2023-09-05 Boeren en burgers bekijken nieuwe stal met kraambungalows op Nieske's Erf
- 2023-09-04 "Elke zaterdag sta ik weer sleutels uit te delen"
- 2023-08-23 Het antwoord op de vraag: 'Waarom zou je biologisch eten?'
- 2023-08-18 "Sinds dit jaar lever ik ook aan de Tweede Kamer"
- 2023-08-17 "Rendementsverbetering biologisch rundvlees nodig"
- 2023-08-16 Voor 2024 weer een fors aantal omschakelaars verwacht in Ierland
- 2023-07-14 Vion en Danish Crown werken samen in Noord-Duitsland
- 2023-07-10 "We zien dat consumenten de biologische producten laten liggen"
- 2023-07-04 Groep 6 volgt varkenslessen op biologische varkenshouderij in Putten
- 2023-06-29 Vion versnelt strategie en brengt capaciteit in lijn met de markt
- 2023-06-19 Barth-Misset Fonds financiert opnieuw vier innovatieve projecten
- 2023-06-12 Denemarken: Friland ziet omzet biologisch vlees afnemen
- 2023-06-07 Studenten en dierenartsen verdiepen zich in biologische diervoeding
- 2023-06-07 Nieuw: biologische BBQ-pakketten
- 2023-06-05 Drie jaar undercover in de bio-industrie en vervolgens zelf verdacht van dierenmishandeling
- 2023-05-30 Voor iedere zeug een eigen bungalow
- 2023-05-25 Jersey rundvlees binnenkort ook bij 5 Odin winkels in Amsterdam