Restaurant 't Feithhuis bezoekt leverancier van biologisch vlees

Dinsdag 13 september kregen afgevaardigden van restaurant 't Feithhuis in Groningen een rondleiding bij de veehouderij 't Hoogeveld. 't Feithhuis kiest bewust voor regionaal vlees van Puur Noord Nederland en vindt het belangrijk dat medewerkers weten waar de producten vandaan komen die geserveerd worden in het restaurant, om de gasten goed te kunnen informeren.

De Zaai-Ster, groothandel in biologische verswaren en leverancier van 't Feithhuis, organiseerde een rondleiding waarbij koks en bedienend personeel teruggingen naar de herkomst van de producten.Boerderij 't Hoogeveld, één van de Puur Noord Nederland vleesproducenten, wordt gerund door boer en boerin Sietse en Alma. Een gedeelte van het vlees van de Limousinrunderen die op de boerderij worden grootgebracht gaat naar 't Feithhuis.

Sietse en Alma vertelden vol enthousiasme over hun bedrijf: het land dat ze beheren voor Natuurmonumenten, hoe ze de dieren verzorgen, de energie die door middel van zonnepanelen wordt opgewekt voor eigen stroomvoorziening, maar vooral wat de smaak van het vlees zo bijzonder maakt. Want dat is wat de gasten van 't Feithhuis uiteindelijk proeven.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven