Meer dan 45.000 maaltijden in ruim 200 zorginstellingen in Brabant krijgen extra aandacht tijdens de Week van de Smaak door gebruik van biologische en/of streekgebonden producten en aandacht voor de ambiance. Dit dankzij het project 'Een Mooie Maaltijd in Brabant'.
De VKGE (Vereniging Keukenmanagement Gezondheidzorg), opdrachtgever van het project, is verheugd te kunnen laten weten bij meer dan 200 zorginstellingen bij ruim 45.000 maaltijdmomenten, extra aandacht wordt besteed aan de kwaliteit en de beleving van de maaltijd. Dit gebeurt tijdens de Week van de Smaak, die dit jaar plaatsvindt van 1 tot en met 8 oktober 2011.
"Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker aspect van elke bedrijfsvoering, ook binnen zorginstellingen. Dit project laat zien hoe voedingsdiensten een meerwaarde kunnen zijn voor zowel de zorginstelling als de cliënt, patiënt of bewoner", vertelt projectleider Phyllis den Brok.
De placemat van 'Een Mooie Maaltijd in Brabant'
Vanwege haar 30-jarig bestaan houdt de VKGE op 29 september een symposium met als onderwerp 'Duurzaamheid', waarin onder andere dit project aan de orde zal komen.
Het project 'Een Mooie Maaltijd in Brabant' richt zich op een structurele verbetering van de maaltijd in zorginstellingen met gebruik van streekgebonden en/of biologische producten met daarbij nadrukkelijke aandacht voor de ambiance waarin de maaltijden genoten worden. Het project heeft een duur van drie jaar. Met dit project wil de VKGE het belang van eten en drinken benadrukken binnen de zorgsector.
Voor meer informatie over het project en het symposium, zie www.vkge.nl
Abonneren
Vacatures
'Een Mooie Maaltijd in Brabant': bio- en streekproducten in zo'n 45.000 maaltijden
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-20 EKO-restaurants pakken prijzen bij Gaia Green Awards
- 2023-09-19 Nederlanders besteden recordbedrag aan consumptie buitenshuis
- 2023-08-31 Met de boer aan tafel bij The Harvest
- 2023-08-21 Werkspoorcafé De Leckere overgenomen door speciaalbiercafé De Proefzaak
- 2023-08-08 "Het maakt mij niet uit of ik voor 50 of 500 man kook"
- 2023-08-07 Raamsticker vertelt consument waar hij welkom is met eigen beker en bakje
- 2023-07-17 "Gemaakt van citroenen die een klein deukje hebben"
- 2023-07-10 Finalisten achtste editie Gaia Green Awards bekendgemaakt
- 2023-06-28 Cateraar start pilot met true pricing
- 2023-06-15 Horecazaak met mooiste terras van Schoten heeft nieuwe uitbater: bierarchitect Paul serveert alleen bio in Vordenstein
- 2023-06-06 Nu ook biologische fairtrade stroopwafeltjes voor bij de koffie of thee
- 2023-05-12 Ziekenhuis AZ Zeno geeft bio-voeding aan de patiënten
- 2023-05-11 Hotelketen Bilderberg: alle 125 ontbijtproducten gescreend en verduurzaamd
- 2023-05-05 Tweesterrenchef Bas van Kranen: "Biologische groenten zijn zoveel lekkerder, echt bizar"
- 2023-05-03 Nieuw Mos eetcafé wordt biologische saladebar SLA
- 2023-04-25 Eerste biologische en vega lunchroom van Dordrecht gaat sluiten
- 2023-04-24 Chef-kok Wander Alblas laat gasten zelf kip slachten
- 2023-04-20 Duitsland: nieuwe regels voor etikettering bio-producten in restaurants en kantines
- 2023-04-18 Nieuwe biologische koekjesmix voor naast de koffie of thee
- 2023-04-18 Smaakvolle start voor pilot 'Meer bio in de horeca'