Meer dan 45.000 maaltijden in ruim 200 zorginstellingen in Brabant krijgen extra aandacht tijdens de Week van de Smaak door gebruik van biologische en/of streekgebonden producten en aandacht voor de ambiance. Dit dankzij het project 'Een Mooie Maaltijd in Brabant'.
De VKGE (Vereniging Keukenmanagement Gezondheidzorg), opdrachtgever van het project, is verheugd te kunnen laten weten bij meer dan 200 zorginstellingen bij ruim 45.000 maaltijdmomenten, extra aandacht wordt besteed aan de kwaliteit en de beleving van de maaltijd. Dit gebeurt tijdens de Week van de Smaak, die dit jaar plaatsvindt van 1 tot en met 8 oktober 2011.
"Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker aspect van elke bedrijfsvoering, ook binnen zorginstellingen. Dit project laat zien hoe voedingsdiensten een meerwaarde kunnen zijn voor zowel de zorginstelling als de cliënt, patiënt of bewoner", vertelt projectleider Phyllis den Brok.
De placemat van 'Een Mooie Maaltijd in Brabant'
Vanwege haar 30-jarig bestaan houdt de VKGE op 29 september een symposium met als onderwerp 'Duurzaamheid', waarin onder andere dit project aan de orde zal komen.
Het project 'Een Mooie Maaltijd in Brabant' richt zich op een structurele verbetering van de maaltijd in zorginstellingen met gebruik van streekgebonden en/of biologische producten met daarbij nadrukkelijke aandacht voor de ambiance waarin de maaltijden genoten worden. Het project heeft een duur van drie jaar. Met dit project wil de VKGE het belang van eten en drinken benadrukken binnen de zorgsector.
Voor meer informatie over het project en het symposium, zie www.vkge.nl
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-23 Royal Spelt opent eigen bitterballen- en krokettenfabriek
- 2022-05-20 De Nieuwe Winkel verkozen tot Beste Biologische en Groenterestaurant
- 2022-05-18 Aantal foodtruckondernemingen sinds 2017 verdubbeld
- 2022-05-17 Marktplaats voor horeca met overschotten en imperfecte producten
- 2022-05-17 Woonzorgcentrum en biopluktuin starten samenwerking
- 2022-05-16 Anne&Max zet hotelketen voor insecten op
- 2022-05-13 Bij SLA eten kinderen tot en met 10 jaar gratis
- 2022-05-11 "We kunnen nu eindelijk ons pand in zijn volledigheid benutten"
- 2022-05-10 Anne&Max opent 25e vestiging
- 2022-05-10 5 nominaties voor Beste Biologische Restaurant
- 2022-05-04 "Na twee aspergeseizoenen die getekend werden door Corona, knallen we nu nog meer dan voorheen"
- 2022-05-03 The Farm Kitchen lanceert Climate Positive Award
- 2022-04-28 Bio-ijsthee Anne&Max nu ook verkrijgbaar voor thuis
- 2022-04-20 CDA-fractie tegen plan van eigen Wetenschappelijk Instituut voor minimumleeftijd fastfood
- 2022-04-07 Initiatiefnemers Eerlijk eten uit de streek bereiden complete lupine maaltijd bij DID-IT
- 2022-04-06 Luxe thuis dineren met Bio Proeflokaal @home
- 2022-03-29 Restaurant Logica maakt tafels van afgeschreven terrasbanken
- 2022-03-16 Horecabeurs Goes sterk terug in 2022
- 2022-03-01 Duurzame horecalocatie kunnen nu aangemeld worden voor Gaia Green Awards
- 2022-02-21 Bijna 20 procent coronasteun naar de horeca