'Een Mooie Maaltijd in Brabant': bio- en streekproducten in zo'n 45.000 maaltijden
De VKGE (Vereniging Keukenmanagement Gezondheidzorg), opdrachtgever van het project, is verheugd te kunnen laten weten bij meer dan 200 zorginstellingen bij ruim 45.000 maaltijdmomenten, extra aandacht wordt besteed aan de kwaliteit en de beleving van de maaltijd. Dit gebeurt tijdens de Week van de Smaak, die dit jaar plaatsvindt van 1 tot en met 8 oktober 2011.
"Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker aspect van elke bedrijfsvoering, ook binnen zorginstellingen. Dit project laat zien hoe voedingsdiensten een meerwaarde kunnen zijn voor zowel de zorginstelling als de cliënt, patiënt of bewoner", vertelt projectleider Phyllis den Brok.
De placemat van 'Een Mooie Maaltijd in Brabant'
Vanwege haar 30-jarig bestaan houdt de VKGE op 29 september een symposium met als onderwerp 'Duurzaamheid', waarin onder andere dit project aan de orde zal komen.
Het project 'Een Mooie Maaltijd in Brabant' richt zich op een structurele verbetering van de maaltijd in zorginstellingen met gebruik van streekgebonden en/of biologische producten met daarbij nadrukkelijke aandacht voor de ambiance waarin de maaltijden genoten worden. Het project heeft een duur van drie jaar. Met dit project wil de VKGE het belang van eten en drinken benadrukken binnen de zorgsector.
Voor meer informatie over het project en het symposium, zie www.vkge.nl