Bio-retailers geven Britse biologische bakkerijsector weer wat lucht

Na een aantal jaren van omzetdaling, kreeg de Britse biologische bakkerijsector vorige maand eindelijk goed nieuws. Dit omdat retailers 'Daylesford Organic' en 'Planet Organic' bekendmaakten tientallen nieuwe winkels te openen.

Jamie Mitchell, directeur van Daylesford zei dat hij van plan is om een keten van zes tot tien nieuwe vestigingen in Londen en het zuidwesten te openen. Hier gaan ze biologisch brood in verkopen dat gebakken wordt op 'Cotswolds farm'.

Ondertussen opende biologische supermarktketen Planet Organic de vijfde winkel in Devonshire Square, in Oost-Londen. En directeur Peter March kondigde nog een twintig winkelopeningen in de hoofdstad aan voor de komende vijf jaar. In deze winkels wordt biologisch brood van Celtic Organic Bakery en Paul verkocht, plus pudding van The Village Bakery.

"Dit is geweldig nieuws voor de biologische markt en voor ons", aldus Tom Russel van Celtic Organic Bakery.

Cijfers

Volgens het 2011 Organic Report van de Soil Association is de markt voor biologische bakkerijproducten vorig jaar met bijna 17 procent gedaald. Dit na een daling van 40 procent in 2009. Vorig jaar daalden de algemene bio-verkopen met 5,9 procent. Biologische bakkerijproducten waren daarin de op een na grootste verliezer.

Russel zegt dat deze cijfers niet perse overeen hoeven te komen met wat er in de winkels gebeurde. "Een groot deel van de daling is toe te wijzen naar de supermarkten die biologische lijnen uit de schappen haalden."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven