Biologische wijnbouw duidelijk groeiende in Frankrijk

De biologische wijnbouw is één van de snelst groeiende branches in Frankrijk. Sinds 2006 is de oppervlakte van de biologische productie jaarlijks met 20 procent gegroeid. Tussen 1995 en 2010 is het areaal van 4.854 hectare tot 50.258 hectare toegenomen.

De belangrijkste biologische wijnregio's als het gaat om areaal zijn Languedoc-Roussillon met 12.661 hectare, Provence-Alpes-Côtes d'Azur met 8.981 hectare en l'Aquitaine met 5.464 hectare. Als gekeken wordt naar de oppervlakte in verhouding tot de totale wijngaardoppervlakte is Elzas met 9,1 procent koploper, Provence-Alpes-Côtes d'Azur volgt met 9 procent op de tweede plaats en la Franche-Comté is dan met 8,5 procent de derde wijnregio.

De bio-wijnbouw is ook goed voor de werkgelegenheid, aangezien het onderhouden van een biologische wijngaard 20 tot 30 procent extra arbeid vergt. "Ik besteed drie tot vier keer langer aan het cultiveren. Daarom maak ik gebruik van seizoensgebonden medewerkers", legt Jean-François uit, hij is biologische wijnbouwer in Maine. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven