De biologische wijnbouw is één van de snelst groeiende branches in Frankrijk. Sinds 2006 is de oppervlakte van de biologische productie jaarlijks met 20 procent gegroeid. Tussen 1995 en 2010 is het areaal van 4.854 hectare tot 50.258 hectare toegenomen.
De belangrijkste biologische wijnregio's als het gaat om areaal zijn Languedoc-Roussillon met 12.661 hectare, Provence-Alpes-Côtes d'Azur met 8.981 hectare en l'Aquitaine met 5.464 hectare. Als gekeken wordt naar de oppervlakte in verhouding tot de totale wijngaardoppervlakte is Elzas met 9,1 procent koploper, Provence-Alpes-Côtes d'Azur volgt met 9 procent op de tweede plaats en la Franche-Comté is dan met 8,5 procent de derde wijnregio.
De bio-wijnbouw is ook goed voor de werkgelegenheid, aangezien het onderhouden van een biologische wijngaard 20 tot 30 procent extra arbeid vergt. "Ik besteed drie tot vier keer langer aan het cultiveren. Daarom maak ik gebruik van seizoensgebonden medewerkers", legt Jean-François uit, hij is biologische wijnbouwer in Maine.
Abonneren
Vacatures
Biologische wijnbouw duidelijk groeiende in Frankrijk
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-19 Domein Hof te Dieren in 'Langs de IJssel' met Huub Stapel
- 2023-09-15 Best of Both Worlds: Deense klassieker met Nederlandse twist
- 2023-09-14 Yogi Tea vanaf oktober ook in het supermarktschap
- 2023-09-08 Meer statiegeldapparaten nodig, inzameling 'ronduit teleurstellend'
- 2023-09-07 "Overwegen serieus om deze smaak aan ons assortiment toe te voegen"
- 2023-09-05 Standard Investment neemt Spaanse producent Drink6 over
- 2023-09-01 Nieuwe eisen voor wijnetiketten
- 2023-08-29 Neleman sluit winkels in Amsterdam en Utrecht
- 2023-07-21 "Dit merk laat zien welke impact het verbreken van neokoloniale ketenen kan hebben"
- 2023-07-20 Deense biologische 'sparkling tea' maakt entree in Nederland en België
- 2023-07-17 "De Amerikaanse markt wordt steeds belangrijker voor ons"
- 2023-07-14 Grote belangstelling voor failliete stadsbrouwerij De Leckere
- 2023-07-14 Nieuwe Bio Goud wordt op traditionele wijze gebrouwen
- 2023-07-12 "Nederlanders drinken vaker alcoholvrij, biologisch en uit Europa"
- 2023-07-06 Nieuwe bio-koffiesmaak: De Doorzetter
- 2023-07-04 Tijdwinst dankzij premixed bio-cocktails
- 2023-07-03 Odin diksappen terug van weggeweest
- 2023-07-03 Wat is het geluid van Neleman?
- 2023-06-29 Colruyt Group start met Belgische biologische wijnbouw
- 2023-06-27 Nieuwe biologische ready to drink sparkling frisdrank