Via QR-codes volledig traceerbaar in het schap

Scan je bio-teler

Je kunt nu een biologische ananas in de winkel scannen met je smartphone, en je weet meteen dat Kwame Yeboah-Afari hem in Ghana heeft geteeld en dat je met de aanschaf van de ananas een schooltje steunt. Zes biologische telers uit drie continenten bieden samen met App-ontwikkelaar EcoScan de geïnteresseerde consument de mogelijkheid om bij het winkelschap de belangrijkste informatie over hun product op te zoeken via een QR-code. De telers opereren onder het transparantiesysteem Nature & More.

Door de EHEC-crisis is duidelijk geworden hoe belangrijk het is om etenswaren snel naar hun bron te kunnen herleiden. Reden genoeg voor Nature & More om de traceerbaarheid van onder andere Nederlandse tomaten en Afrikaanse ananas verder op te voeren: er staat nu een QR-code op de verpakking met een geïntegreerde weblink naar achtergronden, foto's en interviews met de betreffende bio-telers, die via de App worden opgeroepen uit het transparantiesysteem www.natureandmore.com.Zo kun je al in de supermarkt ontdekken dat Kwame uit Ghana de erosie in zijn streek bevecht en kinderen aan een schoolopleiding helpt. Nog vijf andere telers zijn van de partij, van wie het verhaal overigens ook op de pc te bekijken is: met de codes 420, 451, 520, 578 en 763 op www.natureandmore.com bereikt men hun uitgebreide pagina's.

"We hanteren een speciaal model, de duurzaamheidsbloem, om zowel sociale als ecologische duurzaamheid van deze telers inzichtelijk te maken", vertelt Michael Wilde, communicatiemanager bij Eosta. "Met de rechtstreeks toegang via de App kunnen we dit nu al in het winkelschap doen." Nature & More is ontwikkeld door Eosta.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven