Cadeaus voor eerste tien klanten in Baarn en Amersfoort

Boerenhart-producten vanaf 13 september te koop in Midden-Nederland

Zal het de jongens van het Boerenhart lukken om dinsdag 13 september hun allereerste officiële Boerenhart-producten, een mooi assortiment vers rundvlees, in een regionale winkel te verkopen? Ze rekenen er wel op. Daarom krijgen de eerste vijf klanten in Amersfoort én in Baarn die een product van het Boerenhart kopen, een bijzonder botanisch geschenk. Het cadeau wordt ter plekke overhandigd door boer Jan Huijgen.Onder het motto 'ben je trots op je regio, dan ben je trots op het Boerenhart', hebben vijf boeren uit Midden-Nederland de handen ineen geslagen. Allemaal combineren ze hun klassieke boerentaken met de werkzaamheden die bij het 'nieuwe boeren' horen, zoals toerisme, recreatie, zorg en herstel, opvang, onderwijs, educatie, natuur- en landschapsbeheer.


Natuurlijk, regionaal en gezond

De boeren van het Boerenhart zijn trots op deze manier van werken. Daarom presenteren ze sinds kort ook hun natuurlijke producten onder de gezamenlijke naam Boerenhart. Alle grondstoffen voor deze producten zijn biologisch en komen uit het eigen gebied. Daardoor ontstaat in de regio meer biodiversiteit en blijft het gebied mooi, authentiek en levendig.

De eerste natuurproducten van het Boerenhart, een mooi assortiment van vers rundvlees, worden op dinsdag 13 september verkocht, vanaf 11:00 uur in de Natuurvoedingswinkel, Leusderweg 27 te Amersfoort en vanaf 12:00 uur in De Smaak van Echt, Laanstraat 124 te Baarn.

"Daarna zal het snel gaan", verwacht Jan Huijgen, één van de vijf boeren. "Diverse supermarkten en streekwinkels bieden al producten aan van de vijf boeren. Ze zullen dat vanaf nu ook doen onder de gezamenlijke naam het Boerenhart. Bovendien hebben meer boeren uit de streek aangegeven zich bij Boerenhart te willen aansluiten, waarmee het assortiment nog verder kan worden uitgebreid."


Biologisch voedsel uit eigen buurt

Toos Verdouw van de Smaak van Echt is ontzettend blij met het nieuwe regionale merk: "Ik zoek al jaren naar zoiets in de eigen regio. Het heeft natuurlijk de voorkeur om biologische producten uit de buurt te halen en dat kan nu omdat de biologische koeien direct in de omgeving van Baarn lopen." Naast vers rundvlees wil de Smaak van Echt ook biologische aardbeien, aardbeiensiroop, advocaat en andere Boerenhart-producten in het assortiment opnemen.

Weten waarom juist deze regio hét boerenhart van Nederland is? Kijk op www.boerenhart.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven