John Huisman vertelt over zijn omschakeling van melkveehouder tot wijnboer

Op 15 september 2011 organiseren Boerenkans en Stimuland een bijeenkomst op de Reestlandhoeve in Balkbrug; een voormalig melkveebedrijf waar voormalig melkveehouder John Huisman nu een succesvol wijngoed runt. Hij vertelt over de beslissing het roer om te gooien, het proces van omschakeling en wat daar in de praktijk bij komt kijken. Ter inspiratie voor boeren die nadenken over de toekomst van hun bedrijf.

De bijeenkomst is de eerste van een serie van vier najaarsbijeenkomsten met als thema 'Keuzes maken voor de toekomst'. Ze zijn bedoeld voor boeren die overwegen een andere weg in te slaan. Collega's die eerder een carrièreswitch maakten geven een reëel beeld van de kansen en mogelijkheden. In de volgende bijeenkomsten, die gepland staan in september en oktober, vertellen voormalige agrariërs over het verhuren van boerderijappartementen, werken in de zuivelsector of werken als zzp-er.

Boerenkans ondersteunt agrarische ondernemers die nadenken over stoppen, doorgaan of iets nieuws beginnen. Boerenkans beschikt over een uitgebreid netwerk van adviseurs en hulpverleners voor een (gratis) adviesgesprek op maat. Deze serie bijeenkomsten organiseert Boerenkans in samenwerking met Stimuland. Met het programma Stap voor stap biedt Stimuland begeleiding, een eventueel bedrijfsplan en nazorg aan agrarische ondernemers in Overijssel die op zoek zijn naar een nieuw perspectief.

Klik hier voor meer informatie.

Bron: Het Drinks Slijtersvakblad

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.