"Deze dieren eten van nature geen brokjes"

Bandit Diervoeding: complete versvleesvoeding voor hond en kat

Tholen – Bandit Diervoeding in Otterlo is gespecialiseerd in diepvries versvleesvoeding voor de hond en kat. Deze biologische voeding is afgestemd op de behoeften van de dieren. "Wij kijken naar wat de dieren in de natuur eten", vertelt Huub van de Lang. In de versvleesvoeding worden vlees, organen, gemalen botten en groenten verwerkt.

De producent voerde zijn hond lange tijd met brokjes. Hier reageerde het dier echter niet goed op. Ook vele goedbedoelde adviezen verder, bleef de hond doorsukkelen. "Ik bedacht me toen dat hondachtigen van nature geen brokjes eten. Vroeger aten de huisdieren gewoon de vleesresten op. Totdat een slimme koekjesfabrikant bedacht om van restmeel en vlees brokjes voor de hond en kat te gaan maken."


Huub in de winkel bij de productielocatie

Huub geeft aan dat het in deze brokjes vaak ontbreekt aan voldoende mineralen en calcium in de juiste vorm. "In de brokjes zit weliswaar calciumcarbonaat, maar de opname hiervan gaat heel anders dan de natuurlijke vorm van calcium die je in botten aantreft. Ook halen de producenten het meeste vocht uit de ingrediënten. Dit terwijl bijvoorbeeld de kat van nature het vocht eigenlijk uit zijn voedsel behoord te halen. Daarnaast heeft de kat hoogwaardige dierlijke eiwitten nodig."Hij besloot dus zelf voeding te gaan produceren. Dit samen met zijn vrouw die dierenarts is. "In ons werk kwamen we allebei veel met voedingsproblemen in aanraking. En de basis voor gezondheid begint toch bij goede voeding. Daarom ben ik zelf wat gaan maken voor probleemhonden. Twee avonden in de week stond ik thuis te snijden." Dit pionieren en ontwikkelen vond Huub echt het leukst. Het was eigenlijk niet de bedoeling dat het bedrijf zo groot zou worden.

Ingrediënten

De groenten die Huub in het voer verwerkt komen bij een biologische zorgboerderij vandaan, de kalveren van Eco Fields en de schapen en geiten kopen ze compleet op. De kippen komen van drie leveranciers. Er is bewust voor biologische ingrediënten gekozen. "Biologisch vlees heeft namelijk een betere vetzuurverhouding zoals de omega 3 en 6 vetzuren. En de groenten krijgen echt de tijd om te groeien."


Webshop

De Bandit vleesmix biedt een complete voeding. "We hebben alle gegevens in huis om dit aan te tonen." Momenteel zijn de producten bij 84 verkooppunten verkrijgbaar. Omdat het om een diepvriesproduct gaat, is het voor sommige winkels lastig om de producten te voeren. Zij kunnen vaak geen grote voorraad in de diepvries kwijt. De natuurvoedingswinkels en dierenwinkels kunnen via de groothandel de diepvriesproducten in kleinere hoeveelheden afnemen. "De snacks kunnen we per post in een doosje versturen."

De snacks van Bandit Diervoeding zijn sinds kort voor de particulier ook via de webshop verkrijgbaar. Bij een deel van de groothandels waar Bandit te koop is, zijn alleen diepvriesproducten verkrijgbaar. Voor de snacks kunnen de klanten nu dus online terecht. "Dit is echt een extra servicepunt."

Voor meer informatie:

Huub van de Lang
Bandit Diervoeding
Dorpsstraat 15B
6731 AS Otterlo
0318 590554
info@banditvoeding.nl
www.banditvoeding.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven