Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Opleving van vraag na vier jaar omzetdaling

Britse bio-producenten voorspellen groeiende verkoop

Biologische voedselproducenten voorspellen na drie jaar teruggang een stijgende vraag. De Soil Association heeft net een promotiecampagne gestart in de hoop de afzet met 20 procent te verhogen. Riverford, de grootste leverancier van biologische groenten, streeft naar een omzetverhoging van vijf procent. Volgens Finn Cottle van de Soil Association is er een groot vertrouwen in merken en telers. Biologische telers waren slachtoffer van de recessie met een omzetdaling van bijna zes procent in de afgelopen vier jaar.

Riverford maakte onlangs melding van een groei van 2,4 procent omzet aan de detailhandel, tot een bedrag van 39,5 miljoen pond. Door het opvoeren van de marketing willen ze dit jaar 10.000 nieuwe klanten trekken. Maar volgens directeur Rob Haward is de winstgevendheid in de sector lager dan aanvankelijk werd verwacht. Critici stellen dat andere premium geprijsde artikelen beter hebben gepresteerd tijdens de economische neergang. 

Het feit dat sommige telers biologisch hebben verwijderd uit hun merknaam, zoals Rachel’s heeft gedaan, zegt genoeg. Anderen leggen de schuld bij de detailhandel, die onder invloed van de recessie hun belangstelling wat hebben verloren. Behalve Waitrose, een van de snelst groeiende supermarkten met biologische producten, lijkt dit te illustreren door het marktaandeel met biologisch te verhogen van 20,3 tot 21 procent.

Bron: ft.com
Publicatiedatum: