Biologisch demonstratieveld, researchkas te bezichtigen

Open Dagen Bejo Zaden in Warmenhuizen

Zaadveredelaar Bejo Zaden verwacht ook dit jaar weer duizenden bezoekers uit vele tientallen landen tijdens haar Open Dagen in Warmenhuizen die plaatsvinden van 27 september tot en met 1 oktober. "We ontvangen traditiegetrouw veel toonaangevende groentetelers- en verpakkers. We zien bovendien een groeiende belangstelling van handelaren en groenteverwerkers."

Op de demonstratievelden is Bejo's wereldassortiment groenterassen te zien en bezoekers worden rondgeleid door de moderne faciliteiten voor research, zaadverwerking en verpakking. "Onze Open Dagen zijn een unieke mogelijkheid om kennis te maken met Bejo en haar innovaties. Bovendien vormen deze dagen een mooi platform voor het leggen van contacten en uitwisselen van kennis." Aan het woord is verkoopleider Nederland, Perry Kuilboer. Hij is tevreden over de groeiende belangstelling van groenteverwerkers. "Ook zij zijn benieuwd naar ons aanbod van genetica. Uiteraard zijn we daar blij mee, omdat het voor ons belangrijk is tijdig te weten welke raseigenschappen voor hen in de toekomst belangrijk zijn."

Machines en marketing

Rondom de velden demonstreren machinefabrikanten hun innovaties, van grondbewerking tot verpakking. Dit jaar is het assortiment machines wederom groter dan ooit. In de bezoekerstent geeft de zaadveredelaar prikkelende voorbeelden voor de marketing van haar groenterassen. Er is aandacht voor de thema's smaak, gezondheid en gemak. Ook worden Bejo-rassen van onder andere gele biet, kleurenpeen, baby leafs en spotted radicchio door leerling-koks van het Nova college in heerlijke gerechten verwerkt, die uiteraard geproefd kunnen worden.Smaak wordt volgens Kuilboer namelijk een steeds belangrijkere raseigenschap. "Ook voor vollegrondsgroenten wordt er in de keten steeds bewuster naar smaak gekeken, waar er eerder alleen over werd gepraat", zegt hij. Natuurlijk zijn er tijden de Open Dagen specialisten van Bejo aanwezig die graag met bezoekers van gedachten wisselen over Bejo's rassen en de voordelen die ze bieden voor de voedingsketen.

Biologisch

Het assortiment biologisch geproduceerde rassen is te bewonderen op het biologische demonstratieveld. Ook zijn leveranciers van machines voor de biologische sector aanwezig. Bovendien is de nieuwe biologische researchkas te bezichtigen waar onder andere de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van biologische onkruidbestrijding te zien zijn.

De open dagen vinden plaats van dinsdag 27 september tot en met zaterdag 1 oktober van 09:00 tot 17:00 (zaterdag tot 16:00 uur) aan de Trambaan 1 in Warmenhuizen.

Meer informatie op www.bejo.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven