Introductie bijzonder rundvlees in supermarkt in Haaksbergen

Stichting Natuurboer uit de Buurt start in Haaksbergse Plus supermarkt met bijzonder rundvlees van Oud-Hollandse Blaarkop. Vanaf 10 september is vlees van het Blaarkoprund te koop bij Plus Leusink in Haaksbergen. De Blaarkoprunderen zijn afkomstig van natuurboer Jan Broenink uit Langeveen.

De Stichting Natuurboer uit de Buurt trof bij eigenaar Eric Werger van de Plus in
Haaksbergen veel enthousiasme om het bijzondere rundvlees aan zijn klanten aan te bieden. "Wij waren direct positief over de kwaliteit van het vlees", aldus Eric Werger. "De Blaarkoprunderen grazen in het natuurgebied Engbertsdijksvenen bij Langeveen. Het vlees komt dus rechtstreeks uit de natuur!"

Supermarkt

Plus Leusink in Haaksbergen is onderdeel van de landelijke supermarktorganisatie met ruim 270 winkels. Stefan ten Vregelaar, slager van de Plus in Haaksbergen speelt in op de vraag naar bijzondere producten. "Door de rechtstreekse samenwerking met boer Jan kunnen wij onze klanten precies vertellen waar het vlees vandaan komt en als ze willen kunnen ze zelf in Langeveen gaan kijken", aldus Stefan.De introductie in de supermarkt in Haaksbergen wordt ondersteund door twee proeverijen in de winkel waar de klanten het vlees kunnen proeven. Op 10 september en op 17 september zal een kok het vlees aan de klanten van Plus Leusink laten proeven.

www.natuurboeren.nl

De rundveehouders in Stichting Natuurboer uit de Buurt zijn biologische boeren die hun bedrijfsvoering combineren met inspanningen voor natuur en landschap. Ze zetten zich in voor een rijkdom aan soorten bij het uitoefenen van hun vak van voedsel produceren. "We willen de variatie aan dieren en planten in het agrarische landschap – ook wel biodiversiteit genoemd – vergroten en het nut van het hebben van al die varianten duidelijk maken aan onze klanten."

Succes

Deze nieuwe introductie is een vervolgstap op een succesvol verlopen pilot met rundvlees van het Oud-Hollandse Brandrode rund bij Plus in Deventer. De pilot in Deventer is zo goed verlopen dat het vlees van boer Berrie daar nu permanent verkrijgbaar is. De natuurboeren hopen dat de pilot in Haaksbergen net zo succesvol gaat verlopen.

De Stichting Natuurboer uit de Buurt komt voort uit het programma Echt Overijssel. Echt Overijssel is een netwerk van boeren die werken aan duurzame landbouw.

Meer informatie is te vinden op www.natuurboeren.nl en www.echtoverijssel.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.