Zo gauw de herfst de deur op een kier zet, komen de paddenstoelen om de hoek kijken. In de biologische wereld is daar gelukkig veel in te beleven. Naast de wilde soorten, die uit het bos komen en veelal niet gekweekt kunnen worden, is er ook een keur aan biologisch gekweekte paddenstoelen uit Nederland.
Niet alleen het verse spul is een verrijking voor in de keuken maar zeker ook de gedroogde. Met die grote voordelen dat ze jaren houdbaar zijn en sterker van smaak. Onbekender is wat er mee gebeurd. Waar komen ze vandaan en hoe worden ze gedroogd. Het meest voor de hand liggende is verse paddenstoelen te drogen door ze in de zon te hangen of in de oven en klaar. De niet-biologisch gecertificeerde gedroogde paddenstoelen bevatten echter allemaal synthetische bestrijdingsmiddelen met afkortingen (DPA3) van namen die niemand meer weet wat ze nou precies betekenen.
Veelal worden de ruimtes waarin de paddenstoelen worden gedroogd met heftig ontsmettingsmiddel waar de paddenstoel niet van gevrijwaard blijft.
Biologische wilde paddenstoelen worden met beleid geplukt: gesneden en niet uit de grond gerukt, niet langs wegen of industrie en gedroogd met kou, de zon of warme lucht, verder niets. Bij de firma Portabella zijn veel verschillende soorten biologische gedroogde paddenstoelen verkrijgbaar voor de groot-en klein verbruiker. Het fijne is ook nog eens dat er geen zand in zit.
Klik hier meer informatie over Portabella.
Abonneren
Vacatures
Biologische gedroogde paddenstoelen bij Portabella
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-22 Moestuinconcept onder glas groeit: bio-tomatenkwekerij omgebouwd
- 2023-09-22 "1 op de 4 mensen die gezond eet, verpest het met verkeerde tussendoortjes"
- 2023-09-22 Vraag naar biologische Libanese appelen en noten hoger dan aanbod
- 2023-09-21 Draag een boer aan voor de Gouden Leeuwerik 2023
- 2023-09-20 "Consument selectiever in kopen gesneden groenten en fruit"
- 2023-09-20 "Er is in Vlaanderen zeker nog potentieel voor duurzame en biologische foodboxen"
- 2023-09-20 Nieuwe versie eliminatiescenario ToBRFV in biologische teelt
- 2023-09-19 "Osteen mango’s zijn bijna op"
- 2023-09-19 "Bijna elk Oekraïens gezin op het platteland heeft wel enkele Juglans Regia bomen in de tuin staan"
- 2023-09-18 "Zonnepanelen op waterbassin is zinnig gebruik van de ruimte"
- 2023-09-18 Ruim 1 op de 3 Nederlandse volwassenen wil gezonder eten
- 2023-09-18 Ekovrienden mogen een kijkje nemen in de boomgaard van Maaike Bischot
- 2023-09-15 Petitie 'Red de Nederlandse appel' gestart
- 2023-09-15 "Biologisch loont, maar afzet is grootste uitdaging"
- 2023-09-15 "Geen overvloed, maar tekort aan blauwe bessen"
- 2023-09-15 Nieuwe lijn vers gesneden kruiden onder Vitalicious BIO-Organic label
- 2023-09-14 Dit zijn de highlights van de Open Field Demo Organic
- 2023-09-14 Bijzondere temperatuurschommelingen vragen om meer flexibiliteit binnen de keten
- 2023-09-14 "Vanaf 1 oktober gaat het eerste halffabricaat van halve en blokjes Hokkaido wintersquash-pompoen met schil de deur uit"
- 2023-09-13 "Snijderijen en horecagroothandels pakken Violetti goed op, alleen Nederlandse retail hapt nog niet toe"