Biologische gedroogde paddenstoelen bij Portabella

Zo gauw de herfst de deur op een kier zet, komen de paddenstoelen om de hoek kijken. In de biologische wereld is daar gelukkig veel in te beleven. Naast de wilde soorten, die uit het bos komen en veelal niet gekweekt kunnen worden, is er ook een keur aan biologisch gekweekte paddenstoelen uit Nederland.

Niet alleen het verse spul is een verrijking voor in de keuken maar zeker ook de gedroogde. Met die grote voordelen dat ze jaren houdbaar zijn en sterker van smaak. Onbekender is wat er mee gebeurd. Waar komen ze vandaan en hoe worden ze gedroogd. Het meest voor de hand liggende is verse paddenstoelen te drogen door ze in de zon te hangen of in de oven en klaar. De niet-biologisch gecertificeerde gedroogde paddenstoelen bevatten echter allemaal synthetische bestrijdingsmiddelen met afkortingen (DPA3) van namen die niemand meer weet wat ze nou precies betekenen.

Veelal worden de ruimtes waarin de paddenstoelen worden gedroogd met heftig ontsmettingsmiddel waar de paddenstoel niet van gevrijwaard blijft.

Biologische wilde paddenstoelen worden met beleid geplukt: gesneden en niet uit de grond gerukt, niet langs wegen of industrie en gedroogd met kou, de zon of warme lucht, verder niets. Bij de firma Portabella zijn veel verschillende soorten biologische gedroogde paddenstoelen verkrijgbaar voor de groot-en klein verbruiker. Het fijne is ook nog eens dat er geen zand in zit.

Klik hier meer informatie over Portabella.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven