Biologische Fleckvieh stierenkaart

Bayern Genetik stelt al jaren een biologische Fleckvieh stierenkaart samen. Daarin worden de stieren geselecteerd waarvan de dochters minimaal drie lactaties hebben gemaakt. De stieren op de lijst moeten aan criteria voldoen waaraan de biologische melkveehouders veel waarde hechten. Deze criteria zijn onder ander de vruchtbaarheid, de vitaliteit, de uiergezondheid, de levensduur en de stijging van de melkproductie van de eerste naar de tweede en de derde lactatie. Klik hier voor meer informatie daarover.

Daarnaast heeft Bayern Genetik voor de Nederlandse en Belgische melkveehouders ook een Fleckviehstier beschikbaar die afkomstig is van een biologisch bedrijf. Dat is de stier BFG Woylach:

 

Woylach is een jonge fokstier die koeien fokt die veel bespiering hebben en een gemiddelde melkproductie. Woylach is dan ook de ideale stier voor scherpe Holsteinkoeien die voldoende melk geven maar die meer kracht moeten hebben. De Woylachdochters hebben beste benen en een goede uiergezondheid. De moeder van Woylach was de koe Korina. Zij heeft op een biologische melkveebedrijf in Beieren in 12 lactaties meer dan 100.000kg melk gegeven. Een voorbeeldkoe voor wat betreft duurzaamheid.

Voor meer informatie over de biologische Fleckvieh stierenkaart ga naar www.fleckviehkoeien.nl of mail met stef@fleckviehkoeien.nl.

Klik hier voor meer informatie over BFG Woylach.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven