In september wordt het stadje Bra in Piëmonte weer even het kaascentrum van de wereld. Van 16 tot en met 19 september wordt daar het tweejaarlijkse Cheese door Slow Food georganiseerd.
Verdeeld over de verschillende pleinen van het stadje zijn er kaasmarkten. In de 'Great Hall of Cheese' zijn honderden beroemde kazen uit de hele wereld te proeven. Ook worden er smaakworkshops georganiseerd met bijzondere thema's en interessante combinaties van smaken. In één van deze smaakworkshops staat Nederlandse kaas centraal en komen de biologisch-dynamische kazen van De Hondspol uit Driebergen en de biologische geitenkazen van De Kruidenwei uit Nooitgedacht uitgebreid aan bod. Deze kazen worden gecombineerd met biologische wijnen uit Spanje en Italië.
Deze smaakworkshop wordt georganiseerd door Slow Food International in samenwerking met Barbara Hart van technologisch en gastronomisch adviesbureau Barlactica.
Abonneren
Vacatures
Biologische Nederlandse kaas op Slow Food Cheese evenement in Piëmonte (Italië)
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-29 Ook Anneke Koekoek levert nu Kalf bij koe-melk
- 2023-09-27 Brabantse melkrundveehouders en kalverhouders krijgen anderhalf jaar extra voor verduurzamen stallen
- 2023-09-27 FrieslandCampina-garantieprijs biologische boerderijmelk in oktober met 50 cent omlaag
- 2023-09-26 Vergaderen met uitzicht op biologische schapen
- 2023-09-26 Bio-kaas met 3 sterren Beter Leven keurmerk nu ook voor de speciaalzaken beschikbaar
- 2023-09-19 Berichten over toename 'megastallen' vergelijking appels met peren
- 2023-09-15 Wales riskeert honderden duurzame bedrijven door schrappen steun voor biologische landbouw
- 2023-09-11 Melkveehouderij komt met visie voor de toekomst
- 2023-09-11 "Onze boerderij is een historische voedselplek met focus op de toekomst"
- 2023-09-08 Biologisch melkveebedrijf Van Schriek opent nieuwe potstal met succesvolle open dag
- 2023-09-08 Blije Koe zuivel start succesvolle crowdfunding om transitie naar ethische melkveehouderij door te zetten
- 2023-09-07 Aldi meldt eerste positieve resultaten van project Kruidenrijk Grasland
- 2023-09-06 Melkprijs Eko-Holland blijft ook in september gelijk
- 2023-09-05 Sector wil naar kunstmestvrije melkveehouderij
- 2023-09-04 Melkprijzen Eko-Holland blijven gelijk voor september 2023
- 2023-09-04 Zelfs in geschikt grasland groeien te weinig kievitskuikens op
- 2023-09-01 Primeur: lokaal geproduceerde biologische kaas gelanceerd in Indonesië
- 2023-08-31 Nieuwste roodflora kaas: Antonius Abt
- 2023-08-31 Arla Foods-melkprijs blijft ook in september 2023 ongewijzigd
- 2023-08-30 OpdeHim na koerswijziging verder met slechts 15 koeien