Biologische Nederlandse kaas op Slow Food Cheese evenement in Piëmonte (Italië)

In september wordt het stadje Bra in Piëmonte weer even het kaascentrum van de wereld. Van 16 tot en met 19 september wordt daar het tweejaarlijkse Cheese door Slow Food georganiseerd.

Verdeeld over de verschillende pleinen van het stadje zijn er kaasmarkten. In de 'Great Hall of Cheese' zijn honderden beroemde kazen uit de hele wereld te proeven. Ook worden er smaakworkshops georganiseerd met bijzondere thema's en interessante combinaties van smaken. In één van deze smaakworkshops staat Nederlandse kaas centraal en komen de biologisch-dynamische kazen van De Hondspol uit Driebergen en de biologische geitenkazen van De Kruidenwei uit Nooitgedacht uitgebreid aan bod. Deze kazen worden gecombineerd met biologische wijnen uit Spanje en Italië.



Deze smaakworkshop wordt georganiseerd door Slow Food International in samenwerking met Barbara Hart van technologisch en gastronomisch adviesbureau Barlactica.

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven