Smaak bepalend voor 'Smaakt'

Acht jaar geleden startte Teamzes.nl als groothandel in onder andere biologische levensmiddelen, de laatste jaren ontwikkelt de organisatie zich steeds meer als specialist op dit gebied. De ervaring in met name het supermarktkanaal heeft geleid tot de ontwikkeling van een basislijn biologische producten onder de naam Smaakt.

De eerste producten onder het merk Smaakt zijn nu een feit. Er zijn er op dit moment zestig verkrijgbaar. Het betreft noten, zuidvruchten, muesli's en granen. Hierna zullen onder meer koffie, zaden, rijst, suiker, confitures, snacks, chocolade, soepen en conserven volgen. In totaal zal het assortiment zich uitbreiden tot 200-250 artikelen. "Voor de realisatie hiervan zijn we nog op zoek naar producenten voor een aantal ontbrekende producten. Liefhebbers kunnen zich dus melden", vertelt Pieter Dirven."De producten zijn ambachtelijk bereid en verpakt, maar hebben toch een hedendaagse uitstraling. De groene consument zoekt geen opgepimpte verpakking, maar een goed product. Zichtbaarheid bevordert de verkoop, vandaar dat er gekozen is voor transparante verpakkingen. What you see is what you get, geen teleurstellingen achteraf, omdat het product op de verpakking niet overeenstemt met de inhoud."De producten zijn volgens Pieter heel geschikt om cross category te verkopen, maar passen ook gezamenlijk op een kopstelling of in een shop-in-shop. "We kiezen voor meerdere varianten per categorie, breedte van het assortiment is van belang, maar diepte zeker ook. We bedienen met Smaakt dan ook meer dan alleen de lichtgroene consument. Als mensen enthousiast worden, willen ze toch meer variëteit."

Een proefpanel heeft de productselectie gedaan. Pieter geeft aan dat kwaliteit en smaak bepalend zijn in de assortimentskeuze. "Producten moeten vooral lekker zijn."

Fair pricing

"Ons beleid richting producenten is fairtrade-achtig. Daarnaast wensen we voor de consument een prettige prijsstelling te realiseren zonder dat we de winkelier willen vergeten."

Naamsverandering

Ondersteunend aan het bovenstaande zal de naam van Teamzes.nl gewijzigd worden in Teamzes, de smaakspecialist. Dit past beter bij de nieuwe rol van conceptontwikkelaar, producent.Voor meer informatie:

Teamzes, de smaakspecialist
Molenstraat 67
4851 SE Ulvenhout
www.teamzes.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.