Koffer met duurzame initiatieven aan kabinet overhandigd

Het is een vaste traditie. Op elke eerste dinsdag in september krijgt het kabinet een koffertje boordevol duurzame ideeën.

Op dinsdag 6 september heeft staatssecretaris Henk Bleker, namens het kabinet, de Duurzame Dinsdag koffer in ontvangst genomen met ruim 400 initiatieven. Ieder jaar worden voor Duurzame Dinsdag initiatieven verzameld van burgers en ondernemers op het gebied van duurzaamheid. De inhoud van de koffer geeft het kabinet een beeld van hetgeen de Nederlandse burgers, anno 2011, op het gebied van duurzaamheid bezig houdt. Ook dit jaar is het aantal initiatieven gestegen en deze variëren van eenvoudige ideeën tot goed lopende projecten. Nieuw zijn initiatieven waarbij applicaties voor smart phones ingezet worden om gedragsverandering te bereiken. Onderdeel van het programma was een dialoog tussen Tweede Kamerleden en initiatiefnemers.

De organisatie van Duurzame Dinsdag heeft op basis van alle initiatieven een analyse gemaakt en gaat met verschillende ministeries bespreken welke bijdrage zij kunnen leveren om de signalen uit de maatschappij om te zetten in beleid.

Bron: RTV Oost, Duurzame Dinsdag 2011

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven