"Ineens is is álles biologisch. Is dat dan beter?"

Cabaratière Kristel Zweers vraagt zich in 'Puur' af wat waar is

"Als je alle design-meubilair in Nederlandse theaters op Marktplaats zet, kun je de kunstensector drie jaar in leven houden." De Haagse cabaretière Kristel Zweers vraagt zich in haar nieuwe programma af wat waar is. 11 en 12 september: try-outs van 'Puur' in Pepijn.

"Het theater wordt nu eerst voorverwarmd door Youp van 't Hek en Theo Maassen", glimlacht Kristel. "De shows in Pepijn zijn echt de eerste van mijn tour. Ik heb nog niets gespeeld. Ook niet stand-up. Ik kom in januari in Diligentia terug -als ie af is." Puur bevalt haar als titel steeds beter. "Puur voelt actueel. Het verlangen naar echt. Naar eerlijk." Neem nu de 100 procent biologische groene thee die ze hier op het terras drinkt. "Ineens is álles biologisch. Is dat dan beter? Of is dat reclame? Ik dacht altijd dat reclame geen invloed op mij had, maar nu vraag ik: is het marketing of echt? Zelfde met twitter, de krant of internet: is het waar wat je leest? Of krijg je na één of twee jaar het bericht dat de gulden tóch te duur in de euro is gegaan of zo."

Het verlangen naar echtheid is niet beperkt tot Kristel Zweers, denkt ze. "Je ziet in het Midden Oosten een strijd om echtheid. Mensen willen geen censuur."

Bron: De Posthoorn


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven