H&M gebruikt meeste biologische katoen

Volgens de gegevens van Textile Exchange was H&M in 2010 's werelds grootste gebruiker van biologisch katoen. Textile Exchange zet zich in om de groei van het gebruik van biologisch katoen ieder jaar te bevorderen.

In 2010 heeft H&M ongeveer 15.000 ton aan biologisch katoen gebruikt, een duidelijke toename vergeleken met de vorig jaren. "De bedoeling is om geleidelijk aan meer biologisch katoen te gaan gebruiken. Dit is onderdeel van onze doelstelling om in 2020 enkel nog duurzaam katoen te gebruiken. Wij willen blijven bijdragen aan de groeiende vraag naar biologisch katoen en landbouwers motiveren om op duurzame wijze katoen te telen" zegt Henrik Lampa, MVO-manager bij H&M.

H&M gebruikt sinds 2004 biologisch katoen en sinds 2007 zijn er kledingstukken die volledig van biologisch katoen gemaakt zijn. Deze zijn op alle afdelingen te vinden. Ook zijn er verschillende kledingstukken die voor 50 procent uit biologisch katoen gemaakt zijn en 50 procent uit conventioneel katoen. Alle kledingstukken gemaakt van biologisch katoen zijn voorzien van een label met 'organic cotton'.

"H&M toont leiderschap en innovatie door hun biologisch katoengebruik uit te breiden. In 2010 nam de organisatie het voortouw om dit jaar de nummer één te worden. Hun leuke, stijlvolle eco-collectie is erg aantrekkelijk voor de klant", zegt LaRhea Pepper van Textile Exchange. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven