Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
17 september

Natuurwinkel Naturijn viert haar 20-jarig bestaan

Natuurwinkel Naturijn bestaat 20 jaar. Om dit te vieren wordt op zaterdag 17 september tussen 10:00 en 16:00 uur een biologische markt gehouden op de Varkensmarkt in Culemborg.

Er kan volop worden genoten van biologische verswaren. Ook zijn er proeverijen, culturele activiteiten voor jong en oud en bezoekers kunnen onder het genot van levende muziek inkopen doen. De markt wordt geopend met een optreden van de bekende bas-bariton Bas Kuijlenburg. De jongerenband The White Carrots, winnaar van de Gelderland Popsport 2011, staat garant voor een gezellige afsluiting.



Het is al vanaf maart groot feest bij Naturijn Natuurwinkel. Het hele jaar door zijn er spetterende acties. De biologische markt is ter afsluiting van alle feestvreugde. Volgens eigenaresse Maria Willems was de natuurwinkel twintig jaar geleden een pionier op het gebied van ecologisch verantwoorde producten. "Onze winkel past erg goed in het Culemborgs straatbeeld. Als Millennium- en FairTrade-gemeente stimuleert de stad ook steeds meer duurzame initiatieven. Ook hierin is het dat Culemborg klopt." De jarenlange inspanning is dit jaar beloond met het Groen Lintje, uitgereikt door GroenLinks Culemborg in het kader van milieuwerelddag.



De natuurwinkel oogt als een kleine supermarkt, waar de klant van alles voor zijn huishouden kan vinden. Er is een groot assortiment aan verse producten, zoals biologische groenten en fruit, vlees, zuivelproducten, brood en banket. Maar ook milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en zeep. Daarnaast is er een glutenvrije afdeling. "We leveren veel bekende merken. Zoals de lekkere koekjes en snacks van Molenaartje. Of het grote assortiment van De Rit." Over de herkomst van alle vers vertelt de eigenaresse: "We kiezen voor eerlijke handel en halen onze versproducten zo veel mogelijk uit de buurt. Logisch is dan onze samenwerking met Stadsboerderij Catshaeghe. Veel van onze appels komen van boeren uit de Betuwe. Verder komt naast ons dagelijkse broodassortiment elke dinsdag brood van zorgboerderij-/bakkerij Thedinghsweert."



Het gezellige personeel, de klantvriendelijke service en het praatje op zijn tijd zijn de ijkpunten van de winkel. Maria Willems en de zes medewerksters zijn heel trots. "Het werken in deze winkel geeft voldoening, omdat je bijdraagt aan een beter milieu. En wij proberen onze klanten altijd zo goed mogelijk verder te helpen."

Bron: Culemborgse Courant
Publicatiedatum: