Biologische Santana appelen van eigen bodem bij Naturelle

Vanaf donderdag 8 september zijn er weer volop lekkere biologische Santana appelen beschikbaar bij Naturelle. Naast lekker knapperig, sappig en fris van smaak zijn de Hollandse Santana appelen ook zeer geschikt voor mensen met een milde appelallergie.

Santana is een frisse appel met een lekkere volle smaak. Als de appel rijp is aan de boom heeft hij nog niet de echte lekkere Santana smaak. Daarvoor moet hij enkele weken narijpen in de koelcel. "De Hollandse Santana appelen die we nu leveren, zijn optimaal op smaak", vertelt Adriaan Jansen, Aanbodmanager Naturelle. Santana is een ras dat goed past in de biologische teelt, aangezien de bomen minder vatbaar zijn voor allerlei ziekten en plagen.


Biologische Santana appelen in de boomgaard

De biologische Santana appelen van Naturelle zijn afkomstig van Nederlandse telers. Naturelle werkt nauw samen met de biologische telersvereniging SmileFruit.

Na Santana zal Naturelle ook biologische Topaz- en in beperkte mate Elise appelen van eigen bodem gaan leveren. Biologische Elise appelen zijn, naast Santana appelen, ook geschikt voor mensen met een milde appelallergie. Uiteraard zijn de biologische varianten van de oude vertrouwde Elstar- en Jonagold appelen ook bij Naturelle verkrijgbaar. Buiten het Nederlandse seizoen vult Naturelle haar jaarrond biologische appelassortiment aan met appelen van verschillende rassen uit Italië, Argentinië, Chili en Nieuw Zeeland.


De biologische Santana appelen worden gesorteerd bij SmileFruit

Naast biologische appelen levert Naturelle in de categorie hardfruit uiteraard ook peren. Waar Santana en Topaz de typische biologische appelrassen van eigen bodem zijn, is Concorde dat voor peren. Naast Concorde- levert Naturelle ook biologische Conference peren vanaf 8 september. Concorde peren zijn van Conference peren te onderscheiden door de gladdere, groenere schil. Williams-, Anjou- en Packham peren uit Italië en Argentinië vullen het jaarrond biologische perenassortiment van Naturelle aan buiten het Hollandse seizoen. Naturelle werkt ook nauw samen met deze buitenlandse biologische telers, zodat de keten zo efficiënt mogelijk kan worden ingericht. "Hechte relaties opbouwen met telers en klanten zien we als de manier om de markt voor biologische groenten en fruit verder te ontwikkelen", aldus Berry Olsthoorn, Commercieel manager Naturelle.

Naturelle levert biologische groenten, fruit, paddenstoelen en aardappelen aan retailers en het natuurvoedingskanaal in binnen- en buitenland. Jaarrond, dagvers en biologisch gecertificeerd. Naturelle is de biologische tak van The Greenery.

Meer weten over Naturelle? Kijk op www.natuurlijknaturelle.nl en volg Naturelle op twitter: www.twitter.com/naturelletweets.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven