Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nu bij De Nieuwe Band:

Fairtrade flapjacks en koekjes van Doves Farm

Nieuw bij De Nieuwe Band: Repen en koekjes van het Engelse Doves Farm. Al deze producten zijn niet alleen lekker en biologisch, maar ook nog eens fairtrade. De koekjes zijn glutenvrij.

Flapjacks zijn in Engeland en Ierland typische, traditionele koeken die op de plaat worden gebakken en daarna in repen gesneden. De 'Traditional Butter' Flapjack's bestaan voornamelijk uit geplette haver, boter, suiker en stroop. Dan zijn er nog de 'Apple & Sultana' Flapjacks, die nog iets rijker zijn gevuld met sultana-rozijnen en stukjes appel. Ze hebben een rijke en volle smaak, de proefmonsters vinden dan ook al gretig aftrek.

De Flapjacks van Doves Farm zijn goed gevulde, zacht-zoete granenrepen. Ze zijn gemaakt met Engelse boter en granen, én Fairtrade-suiker uit Paraguay en de Dominicaanse republiek.


Chocolate and Crispy Rice Bar

Deze knapperige reep is gemaakt van gepofte rijst en bedekt met een laagje pure chocolade en zit in een doosje van vijf stuks. De (fairtrade-)cacao voor deze reep wordt geteeld in de Dominicaanse republiek.

Glutenvrije Cookies

De proevers zijn het er over eens: bij deze 'Cookies' zou je bijna vergeten dat ze glutenvrij zijn. Ze hebben een volle, uitgesproken smaak en een stevige, ietwat rulle 'bite'. Er zijn twee soorten 'Chocolate Cookies', waarvan de 'Double Chocolate' behalve 'chocolate chips' ook nog eens extra cacaopoeder bevat. De 'Lemon Zest' heeft een heerlijke citroensmaak en dan is er nog de notige "Hazelnut" met een vleugje sinaasappel en de pittige 'Ginger'. Alle soorten dragen het glutenvrij-logo en zijn fairtrade gecertificeerd.


Doves Farm

Al dit lekkers wordt gemaakt door het Engelse bedrijf Doves Farm Foods, een familiebedrijf onder de bezielende leiding van Michael en Claire Marriage. Op "The Doves Farm" houden ze zich al vanaf 1958 bezig met het verbouwen en malen van graan en vanaf 1978 doen ze dat biologisch. Op hun land verbouwen ze tarwe, spelt, rogge, haver en bonen. Daarnaast houden ze ruim 300 schapen die voor de benodigde mest zorgen.

De familie Marriage beoefent al 400 jaar lang het molenaarsvak en beschikt dus over een enorme schat aan kennis en ervaring. Ze werken het liefst zo regionaal mogelijk en verwerken alleen graan wat in Engeland zelf verbouwd is.

Klik hier voor meer informatie.
Publicatiedatum: