De vraag naar rundvlees zonder hormonen en antibiotica neemt nog altijd toe in Canada. Producenten zeggen echter nog altijd moeite te hebben om de consumenten ervan te overtuigen dat dit vlees de extra kosten waard is.
"Steeds meer nieuwkomers betreden de markt voor natuurlijk en biologisch rundvlees, maar het vinden van klanten is niet heel eenvoudig", zegt Cristoph Weder. Hij staat aan de leiding van Heritage Angus, een greoep van ongeveer achttien boeren die al zeven jaar gaan voor hormoon- en anbibioticavrij rundvlees. "Onze marktpenetratie in Alberta is zeer beperkt." Zelf heeft hij ongeveer 500 dieren op zijn ranch.
Heritage Beef verwerkt ongeveer 250 dieren per week, veel producten worden naar Europa verscheept. Deze markt is vorig najaar opengesteld. Toen is Canada namelijk met de EU overeengekomen om een jaar lang tot 20.000 ton aan hormoonvrij-vlees belastingvrij in te mogen voeren.
Weder zegt dat ze al hard hebben gewerkt om nichemarkten in Montral, Toronto en Vancouver te ontwikkelen, in een poging om te profiteren van de overgang naar een gezondere levensstijl.
Clark Zentner van Silver Sage Beef verkoopt naast natuurlijk vlees ook biologisch vlees op de Calgary Farmers' Market. Dit omdat er vraag naar was van klanten. Om een biologisch aanbod te garanderen is hij een samenwerking aangegaan met Diamond Willow. Hij geeft aan dat er zeker klanten zijn die extra willen betalen voor een hormoon- en antibioticavrij product.
Abonneren
Vacatures
- Coördinator backoffice
- Accountmanager industrie (internationaal)
- Assistent-Bedrijfsleider met doorgroei tot Operationeel manager
- Junior productspecialist biologische kruiden
- Avonturier / Zelfstandig recruiter
- Accountmanager
- Senior AGF Pricing Specialist
- Sales Support
- Quality Assurance Manager
- Senior / junior inkoper bloemen
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
- Fotoreportage BioXpo - Veel nieuwe producten bij de Nederlandse exposanten
- Machandel nu volledig in Britse handen
- Druiventuin in de verkoop, maar telers stoppen (nog) niet
Top 5 - afgelopen maand
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-16 Eerste Belgische varkens geleverd aan De Groene Weg
- 2022-05-11 Tweede Kamer stemt tegen motie over vleestaks
- 2022-04-29 Zo worden stierkalfjes grootgebracht
- 2022-04-19 De Groene Weg in de prijzen met commercial
- 2022-03-31 Kiest u voor gefermenteerd voer voor uw varkens?
- 2022-03-23 "We kunnen het schaarse graan beter aan mensen geven dan aan dieren in de bio-industrie"
- 2022-03-18 Bio-varkenshouders koude vriescel van -40 graden in
- 2022-03-18 BioForum wil nood aan microslachthuizen in kaart brengen
- 2022-03-17 Boeren met Jersey koeien, kalfjes en stierkalveren wisselen ervaringen uit
- 2022-03-09 Biologische varkens in het Jeugdjournaal
- 2022-03-08 Eco Fields wordt Farm Fields
- 2022-03-04 Van 900 naar 1300 biologische vleesvarkens met nieuwe stal
- 2022-02-25 Vlaanderen: Welke impact heeft het PAS-akkoord op de biosector?
- 2022-02-23 TAPP Coalitie blij met steun Rabobank voor eerlijke vleesprijs
- 2022-02-07 "Het eerste volledige jaar dat we biologisch zijn"
- 2022-02-03 "Prijs van vlees zou vanwege milieu-impact 20 tot 60% hoger moeten zijn"
- 2022-01-28 "We willen geen vlees weggooien, daar heeft het dier niet voor geleefd"
- 2022-01-21 Oostenrijk: Veel vraag naar biologisch varkensvlees
- 2022-01-19 Hybride verdienmodellen belangrijkste kans voor 'waardeloos' mannenvlees
- 2022-01-17 "Als vlees 40% duurder wordt, gaan we er 50% minder van eten"