Canadezen omarmen natuurlijk en biologisch rundvlees langzaamaan

De vraag naar rundvlees zonder hormonen en antibiotica neemt nog altijd toe in Canada. Producenten zeggen echter nog altijd moeite te hebben om de consumenten ervan te overtuigen dat dit vlees de extra kosten waard is.

"Steeds meer nieuwkomers betreden de markt voor natuurlijk en biologisch rundvlees, maar het vinden van klanten is niet heel eenvoudig", zegt Cristoph Weder. Hij staat aan de leiding van Heritage Angus, een greoep van ongeveer achttien boeren die al zeven jaar gaan voor hormoon- en anbibioticavrij rundvlees. "Onze marktpenetratie in Alberta is zeer beperkt." Zelf heeft hij ongeveer 500 dieren op zijn ranch.

Heritage Beef verwerkt ongeveer 250 dieren per week, veel producten worden naar Europa verscheept. Deze markt is vorig najaar opengesteld. Toen is Canada namelijk met de EU overeengekomen om een jaar lang tot 20.000 ton aan hormoonvrij-vlees belastingvrij in te mogen voeren.

Weder zegt dat ze al hard hebben gewerkt om nichemarkten in Montral, Toronto en Vancouver te ontwikkelen, in een poging om te profiteren van de overgang naar een gezondere levensstijl.

Clark Zentner van Silver Sage Beef verkoopt naast natuurlijk vlees ook biologisch vlees op de Calgary Farmers' Market. Dit omdat er vraag naar was van klanten. Om een biologisch aanbod te garanderen is hij een samenwerking aangegaan met Diamond Willow. Hij geeft aan dat er zeker klanten zijn die extra willen betalen voor een hormoon- en antibioticavrij product.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven