In Toulouse zetten studenten zich in voor een groter aanbod van biologische producten in de restaurants van universiteiten. "Het doel is om de kwaliteit van de maaltijden voor de studenten te verbeteren. We willen voorstellen om tenminste één keer per week een biologische maaltijd voor te schotelen", zegt de vertegenwoordiger van 'Syndicat étudiant écolo' in Toulouse.
Een soortgelijk initiatief is in Grenoble genomen, waar studenten al één keer in de week biologisch kunnen eten. In Toulouse is echter wat weerstand tegen het initiatief. "Ondanks onze voorstellen, is het project tot stilstand gekomen. CROUS blijkt niet gevoelig te zijn voor onze argumenten."
"We zijn niet tegen het aanbieden van biologische producten in onze menu's, maar moeten rekening houden met de aankoop- en leveringsvoorwaarden", reageert Jean-Pierre Ferré van CROUS. "Het is utopisch om te denken dat universitaire restaurants biologische producten in kunnen kopen", hij wijst de beschuldigende vinger naar de prijzen, die hoger liggen dan in de traditionele sector.
"Dit prijsargument valt niet te verdedigen als je kijkt naar de kosten die het vervoer van diepgevroren producten met zich meebrengt", reageert bio-voorstander Julien Faessel.
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-24 Telers en chefs ontmoeten elkaar op de Rungis Food Fair
- 2022-05-23 Royal Spelt opent eigen bitterballen- en krokettenfabriek
- 2022-05-20 De Nieuwe Winkel verkozen tot Beste Biologische en Groenterestaurant
- 2022-05-18 Aantal foodtruckondernemingen sinds 2017 verdubbeld
- 2022-05-17 Marktplaats voor horeca met overschotten en imperfecte producten
- 2022-05-17 Woonzorgcentrum en biopluktuin starten samenwerking
- 2022-05-16 Anne&Max zet hotelketen voor insecten op
- 2022-05-13 Bij SLA eten kinderen tot en met 10 jaar gratis
- 2022-05-11 "We kunnen nu eindelijk ons pand in zijn volledigheid benutten"
- 2022-05-10 Anne&Max opent 25e vestiging
- 2022-05-10 5 nominaties voor Beste Biologische Restaurant
- 2022-05-04 "Na twee aspergeseizoenen die getekend werden door Corona, knallen we nu nog meer dan voorheen"
- 2022-05-03 The Farm Kitchen lanceert Climate Positive Award
- 2022-04-28 Bio-ijsthee Anne&Max nu ook verkrijgbaar voor thuis
- 2022-04-20 CDA-fractie tegen plan van eigen Wetenschappelijk Instituut voor minimumleeftijd fastfood
- 2022-04-07 Initiatiefnemers Eerlijk eten uit de streek bereiden complete lupine maaltijd bij DID-IT
- 2022-04-06 Luxe thuis dineren met Bio Proeflokaal @home
- 2022-03-29 Restaurant Logica maakt tafels van afgeschreven terrasbanken
- 2022-03-16 Horecabeurs Goes sterk terug in 2022
- 2022-03-01 Duurzame horecalocatie kunnen nu aangemeld worden voor Gaia Green Awards