Voorlopig nog weinig bio op menu van universiteitsrestaurant in Toulouse

In Toulouse zetten studenten zich in voor een groter aanbod van biologische producten in de restaurants van universiteiten. "Het doel is om de kwaliteit van de maaltijden voor de studenten te verbeteren. We willen voorstellen om tenminste één keer per week een biologische maaltijd voor te schotelen", zegt de vertegenwoordiger van 'Syndicat étudiant écolo' in Toulouse.

Een soortgelijk initiatief is in Grenoble genomen, waar studenten al één keer in de week biologisch kunnen eten. In Toulouse is echter wat weerstand tegen het initiatief. "Ondanks onze voorstellen, is het project tot stilstand gekomen. CROUS blijkt niet gevoelig te zijn voor onze argumenten.""We zijn niet tegen het aanbieden van biologische producten in onze menu's, maar moeten rekening houden met de aankoop- en leveringsvoorwaarden", reageert Jean-Pierre Ferré van CROUS. "Het is utopisch om te denken dat universitaire restaurants biologische producten in kunnen kopen", hij wijst de beschuldigende vinger naar de prijzen, die hoger liggen dan in de traditionele sector.

"Dit prijsargument valt niet te verdedigen als je kijkt naar de kosten die het vervoer van diepgevroren producten met zich meebrengt", reageert bio-voorstander Julien Faessel.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven