Brinkman en Agrobío versterken samenwerking biologische gewasbescherming

Tuinbouwtoeleverancier Brinkman en Agrobío te Almeria, Spanje zullen hun samenwerking als het gaat om biologische gewasbescherming voor de groenteteelt, intensiveren. Met de producten van Agrobío en de kennis van Brinkman ontstaat een ijzersterke combinatie.

Agrobío is een productiebedrijf voor hommels en natuurlijke vijanden, gevestigd in Zuid-Spanje. Op een oppervlakte van ruim 1,5 hectare worden hommels en insecten opgekweekt in een moderne fabriek en gedistribueerd. Agrobío is een onderdeel van de Brinkman Groep en is inmiddels één van de grootste producenten ter wereld. Naast hommels worden alle natuurlijke vijanden geproduceerd die in de groenteteelt nodig zijn. De kwaliteitscontrole van het levende assortiment hommelvolken en biologische bestrijders van Agrobío is streng. Levertijden en transportschema's van Spanje naar Nederland zijn goed op elkaar afgestemd waardoor er, ook in het geval van spoedbestellingen, tijdig vers materiaal geleverd kan worden.


Onderzoek en ontwikkeling

Agrobío beschikt over een uitgebreid complex aan onderzoeksfaciliteiten, met laboratoria en R&D. Achter de professionele productie staat een groot team van experts, die voortdurend aan innoverende technieken, maar ook aan kostenbesparende productiemethodieken werken.

De Koninklijke Brinkman Groep is actief als toeleverancier aan de professionele glastuinbouw. Het productenassortiment bestaat, naast biologische gewasbescherming, uit handels- en technische artikelen als onder andere meststoffen, gewasbeschermingsmiddelen, substraten, doeken en folies, procescomputers, spuitapparatuur en elektro- en watertechniek. Brinkman is met 18 vestigingen vertegenwoordigd in de belangrijkste tuinbouwgebieden in binnen- en buitenland.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven