'Who will feed the world?'

Dit is de titel van het deze week gepubliceerde rapport van Oxfam Novib. De Nederlandse bedrijf Soil & More was uitgenodigd bij de expert meeting georganiseerd door Oxfam Novib en Agri-Pro Focus. In het rapport worden drie grote problemen beschreven met betrekking tot de wereldvoedselproductie:
  • Klimaatverandering
  • Vruchtbaar land
  • Waterschaarste

Sinds de oprichting verkondigd Soil & More al dat er een samenhang bestaat tussen deze problemen en dat de oplossing ligt in een integrale aanpak.
 
Soil & More verwerkt organische reststromen en voorkomt daarmee methaan uitstoot (klimaatverandering). De compost die hiermee wordt gemaakt wordt aan bodems toegevoegd (vruchtbaar land) en door deze verbetering van bodems wordt het water significant langer vastgehouden (waterschaartste).

De conclusies in het rapport bevestigen dat de integrale aanpak, waar Soil & More voor staat, uitstekend past in de maatregelen die in heel veel gebieden kunnen worden genomen om een positieve bijdrage te leveren aan duurzame voedsel productie. Dat wordt tevens bevestigd door een onlangs door de FAO gepubliceerd rapport 'climate change and food systems resilience in sub-saharan Africa', waarin aan wordt gegeven dat compost een heel belangrijke oplossing is om bodemvruchtbaarheid te verbeteren.

Soil & More zet Compostering projecten op in verschillende landen. Er wordt gewerkt voor veel bedrijven in de versbranche inclusief grote partijen als Unilever, Dole, COOP en Marks & Spencer. Verder kan SMI u helpen met het bepalen van uw Carbon en Water Footprint als eerste stap om uw organisatie en desgewenst binnen uw keten te verduurzamen.

Klik hier om een kijkje te nemen op de onlangs vernieuwde website: www.soilandmore.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.