Wens gaat in vervulling met start melk- en kaasverkoop bij De Groene Griffioen

Boy en Wendela Griffioen-Bogerd gaan vanaf vrijdag 2 september biologische melkproducten en kaas verkopen. De jonge melkveehouders aan de Lange Muiderweg tussen Weesp en Muiden vervullen zo hun wens om het bedrijf van de familie Griffioen verder te verbreden. Ook groepen zijn binnenkort welkom om zich op de boerderij in de Keverdijksepolder te verdiepen in het leven van koeien en wat daar allemaal bij komt kijken.

"Sinds 2009 is De Groene Griffioen een biologische kaas- en educatieboerderij en zijn we druk bezig om voorbereidingen te treffen voor de productie en verkoop van kaas", vertelt de 27-jarige Wendela. "Sinds mei maken wij kaas. Jonge kaas moet vijf weken rijpen. Die kunnen we dus gaan verkopen, evenals belegen kaas." Op oude kaas is het nog even wachten, want die moet ten minste zeven maanden liggen.

Wendela en Boy starten bewust met een klein assortiment, maar hopen dat snel te kunnen uitbreiden. Veel haast heeft het jonge stel niet, want de nieuwe winkel en het ontvangstgebouw zijn nog in aanbouw. "We hebben er zo'n zin in dat we alvast een hoekje van de kaasmakerij inrichten als winkel. Daar kunnen klanten op vrijdag tussen 15:00 en 18:00 uur en op zaterdag van 10:00 tot 12:30 uur terecht voor hun boodschappen."

Het echtpaar is bewust bezig met biologisch werken om zoals Wendela zegt 'mens, dier en natuur centraal te stellen'. Maar ook de recreatieve functie van hun bedrijf is belangrijk. De biologische boerderij zit ongeveer halverwege de Lange Muiderweg aan de Vecht tussen Weesp en Muiden. Het smalle, landelijke weggetje wordt veel gebruikt door fietsers en wandelaars.

De Groene Griffioen biedt naast de kaasverkoop ook mogelijkheden voor boerderij-educatie en kaasworkshops. Via de website www.degroengriffioen.nl is er steeds overzicht van het laatste aanbod.

Bron: 't Gooi dichtbij

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven