Van return via recycle tot revive; nieuwe trend in modewereld?

Duurzame kleding van RE-5 verkrijgbaar bij Sincero fair fashion

Sincero fair fashion verkoopt in de webwinkel en de winkel in de Utrechtse Hardebollenstraat biologische en fairtrade kleding voor dames-, heren- en kinderen.

Omdat het aanbod van duurzame kleding nog relatief klein is, heeft Sincero samenwerking gezocht met leveranciers van leuke verantwoorde kledingmerken om samen de keuze voor de consument in milieuvriendelijk kleding via www.sincero.nl te kunnen vergroten.

Vanaf vandaag is dan ook de hele collectie van het duurzame kledingmerk RE-5 te koop bij Sincero fair fashion, via www.sincero.nl.

RE-5


Hein Voss en José Huizenga uit IJsselstein begonnen vorig jaar het duurzame kledingmerk RE-5 (re-vive). Hiermee gaan ze behoorlijk verder dan 'gewone' kledingmerken. Niet alleen is de katoen biologisch (GOTS gecertificeerd) en de productie fairtrade (Max Havelaar keurmerk), ze gaan nog een stap verder; een oud RE-5 kledingstuk kan men na gebruik aan hen retourneren en wordt dan gerecycled tot nieuw textiel!

En daarnaast, het zijn ook nog eens hippe en betaalbare kleren! Heerlijk zacht en met een goede pasvorm. Er zijn sportieve blouses, shirts, overhemden voor tieners, dames en heren verkrijgbaar van RE-5.


De vijf basisprincipes van RE-5 zijn:

  • RE-think: als je een artikel koopt van RE-5 steun je locale projecten in India en Cambodja en steun je Indiase katoenboeren die een fair trade prijs voor hun biologische katoen krijgen.
  • RE-turn: je kunt je afgedragen RE-5 kledingstuk retour sturen en RE-5 zorgt ervoor dat het gerecycled wordt.
  • RE-fund: voor je oude kledingstuk krijg je een kortingsbon, ter waarde van 10% van de orginele verkoopprijs. De bon is een jaar geldig en in te wisselen bij de aankoop van een nieuw RE-5 kledingstuk. Of, je kunt er voor kiezen het bedrag te schenken aan de locale projecten die RE-5 ondersteunt.
  • RE-cycle: van de ingezamelde kledingstukken wordt weer nieuw garen gemaakt
  • RE-vive: van het recycle-garen wordt weer nieuwe textiel geweven
Voor meer informatie: www.sincero.nl en www.re-5.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.