Generatiewisseling in natuurvoedingsbranche

Duitsland: Seminars over bedrijfsoverdracht van natuurvoedingswinkels

In de Duitse natuurvoedingswinkels vindt momenteel een generatiewisseling plaats. Na twintig of dertig jaar in de natuurvoeding gewerkt te hebben, beginnen veel eigenaren eraan te denken om hun winkel over te dragen aan een geschikte opvolger. Het is van essentieel om je hier als winkelier goed en op tijd over na te denken.

Voor een succesvolle overdracht zijn een aantal zaken van belang, die zowel voor de ondernemer als voor de opvolger echte uitdagingen vormen. De eigenaar moet zich bezig houden met de volgende vragen: Hoe zal ik de overname in het geheel gaan aanpakken? Welke prijs kan/zal ik vragen? Hoe kan ik zelf een opvolger vinden? En hoe verloopt de overdracht en de opvolging in de de praktijk?

De bedrijfsadviseur Klaus Braun (Kommunikationsberatung Klaus Braun) en Ernst Härter (Ernst Härter Moderation & Seminaire) bieden seminars aan die specifiek gericht zijn op bedrijfsopvolging in de natuurvoedingshandel. Tijdens de seminars worden concrete vragen over de bedrijfsoverdracht behandeld. Het volgende seminar vindt plaats op 8 en 9 november 2011 in Wiesenhaus/Loheland.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.