"@_de picknick werd echt een ontmoetingsplek"

Zeeuwen genieten van spontane bio-picknicks

Tholen - Spontane picknicks met (voornamelijk) biologische producten. Het hield de gemoederen op het Zeeuwse eiland Walcheren deze zomer bezig. Lindy Huijbregtse en Martijn de Vries uit Middelburg hebben op verschillende locaties op Walcheren picknicks georganiseerd. En dit zes weken lang, iedere zondag. "Dit leverde echt bijzondere ontmoetingen op. Mensen schoven zonder aarzeling bij elkaar aan tafel aan", vertelt Lindy.

De locaties lagen allemaal in de buurt van Middelburg. "Wij kwamen tijdens het fietsen vaak allerlei mooie plekjes tegen. Het leek ons leuk om daar iets te organiseren. Mensen kennen tegenwoordig vaak hun eigen woonomgeving niet."


De drukbezochte laatste picknick van afgelopen zondag

Op woensdagmiddag verscheen de aankondiging op de sociale netwerksites Facebook en Twitter. Met enkel een foto of een hint waarmee de geïnteresseerden de locatie van de picknick konden achterhalen. Lindy spreekt van een groot succes. "Het werd eigenlijk iedere week steeds drukker. De eerste keer kwamen er vooral nieuwsgierige mensen op af. Zij waren benieuwd wie er achter het initiatief zat. Daarna volgden ook groepjes en ouders met hun kinderen. De picknick werd echt een ontmoetingsplek."

Het initiatief werd duidelijk gewaardeerd. Dat blijkt volgens Lindy ook uit de reactie van een wat ouder echtpaar. "Ze waren al bij hun fiets toen de man zich hardop afvroeg waar je zo'n spontane vriendelijkheid nog tegen komt."


Lindy bij de caravan van @de_picknick

Ingrediënten

De ingrediënten kwamen zoveel mogelijk uit de omgeving. Zo hebben Lindy en Martijn zelf veel agf in hun tuin. Dit is waar nodig aangevuld met andere producten. "We begonnen met wat we zelf hadden. Verder kennen we veel van de boerderij-eigenaren, daardoor wisten we wat er precies beschikbaar was." Er is onder meer ingekocht bij 't Hof Welgelegen.

Zeker niet iedereen kwam volgens Lindy specifiek voor de biologische producten. "Wel is het erg leuk om dan precies te kunnen vertellen waar het vandaan komt." Ze benadrukt dat het daarom ook belangrijk was om niet te veel gasten te hebben. "Je moet toch ook de tijd hebben om het concept uit te leggen."


Laatste editie?

Op de laatste editie van de picknick, zondag 28 augustus, zijn 47 volwassenen en 10 kinderen afgekomen. "Hier zaten ook een paar mensen bij die al eens eerder waren geweest. Erg leuk! We hadden geen tijd om met iedereen een uitgebreid gesprek aan te gaan, maar de gasten gaven elkaar uiteindelijk ook uitleg."

Of de caravan van @de_picknick ook volgend jaar door Walcheren zal toeren is nog niet bekend. "Ik denk ook over andere opties, bijvoorbeeld een keer een winterpicknick met biologische snert. Of wat te denken van een moederdageditie?"


Een regenbui mocht de pret niet drukken tijdens de laatste picknick

Bekijk de Facebookpagina van @de_picknick op www.facebook.com/atdepicknick

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven