Grünen zien biologisch als de toekomst

Oostenrijkse provincie Voralberg druk met hervorming varkensvleessector

De Grünen in de Oostenrijkse provincie Voralberg zijn van mening dat de toekomst in de varkensvleessector moet liggen in de biologische landbouw. De leidinggevende van de Grünen meldt dat de eerste verbeteringen al zichtbaar zijn. "Biologische landbouw is de toekomst voor de Duitse varkensvleessector", aldus Johannes Rauch. Hij roept op voor 'Bioland Voralberg' tegen 2030. De regio moet dan volgens hem bekend staan om de biologische varkenshouderijen.

Ook Erich Schwärzler van de provinciale landbouwraad ziet biologisch als een logische stap. Belangrijk is dat de juiste randvoorwaarden gecreëerd worden. Hij verwacht daarom dat de bevordering van de biologische sector ook in het beleid 'Landbouw 2020' meegenomen zal worden.

Een liberaal parlementslid, Daniel Allgäuer, eist een discussie over de varkenssector, met vertegenwoordigers uit alle politieke partijen, de handel, producenten en consumenten. "Alleen dan kunnen er hogere dierenwelzijnsnormen gehaald worden, evenals eerlijke prijzen voor producenten, hogere kwaliteit voor de consument en een meer lokaal aanbod van varkensvlees." 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.