Leden van Duitse oppositiepartij krijgen voorlichting middenin de wijngaard

Zijn biologisch geproduceerde wijnen gezonder dan reguliere wijnen? Is er een trend richting biologische wijn merkbaar onder consumenten? Hoe zit het met de schimmelresistentie van de druiven? Vijf leden van de Duitse oppositiepartij CDU hebben antwoorden gekregen van de minister van Landbouw Alexander Bonde. Deze antwoorden gaf hij niet zomaar op een kantoor, maar middenin de biologische wijngaard van Reinhard Schäfer.

In Baden-Württemberg wordt op vijf procent van de totale wijngaarden biologisch gewerkt, dat is op 1200 hectare in totaal. Er zijn in de Duitse deelstaat ongeveer 180 biologisch beheerde boerderijen. In Ludwigsburg zijn zes eco-wijnboeren actief, waaronder dus Reinhard Schäfer, in Kleinbottwar.


Reinhard is aangesloten bij Ecovin

De minister sprak van een verdubbeling van de hoeveelheid geproduceerde eco-wijnen in Duitsland in de afgelopen vijf jaar. Vijf procent van de wijndrinkers heeft eco-wijn gedronken en dit percentage is groeiende. Reinhard geeft aan dat ook hij niet om de groeiende vraag meer heen kon. Daarom besloot hij om te schakelen. Dit met behulp van drie adviseurs. "Zij zijn, dag en nacht, zeer actief in de promotie van de bio-wijnbouw." Reinhard kan volgend jaar zijn eerste echte biologische wijn gaan maken.

Financiële ondersteuning

Overigens doet de deelstaat ook financieel een duit in het zakje om biologische wijnbouw te stimuleren. De wijnbouwers ontvangen nu 700 euro per hectare per jaar, dit was voorheen 600 euro.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven