Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lancering bijzondere honingactie in Amsterdam

Actrices op de foto voor honingbij

Twaalf bekende actrices en één acteur hebben zich gebodypaint als bijtje laten fotograferen om aandacht te vragen voor het lot van de bij. Zij verschijnen met hun beeltenis op een gelimiteerde oplage honingpotjes. De bijzondere potjes honing worden gepresenteerd en verkocht tijdens het Beeing Festival, dat komende zondag plaats vindt in Amsterdam Roest.

De namen van de actrices zijn Carice van Houten, Thekla Reuten, Halina Reijn, Anna Drijver, Eva van de Wijdeven, Hanna Verboom, Hadewych Minis, Terence Schreurs, Charlie Dagelet, Rosa Reuten, Eva Bartels, Sanne Vogel en acteur Jeroen Willems.

De actie is bedoeld om het lot van de honingbij onder de aandacht te brengen. De bij heeft het wereldwijd moeilijk en vooral in Nederland is de bijensterfte schrikbarend hoog. Dit bedreigt onze voedselvoorziening omdat veel groente, fruit en noten van de bestuiving van de bij afhankelijk zijn.



Het Beeing Festival wordt georganiseerd door stichting The Tipping Point. Tijdens het festival zal ook in samenwerking met Stichting Nobel het eerste Beeing Diner plaatsvinden. Dit is het startschot van een dinertour door Nederland, waarbij gerechten geserveerd worden met ingrediënten die dankzij de bij kunnen bestaan. Van de opbrengst worden bijenkasten op de daken van de restaurants geplaatst.

Beeing wordt financieel ondersteund door de ASN Bank en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Meer informatie het complete programma is te vinden op www.beeingfestival.nl.
Publicatiedatum: